Rekordudvalget: Tilmelding af længderekorder er nu muligt

Shutterstock 730249951 Kopi

I Danmark har der været tradition for at registrere fiskerekorder efter vægt, men fremover kan man også få godkendt rekorder for længste eksemplar af en given fiskeart.

Normalt registreres rekorderne hos Rekordudvalget efter vægt, men nu bliver det også muligt for længste fisk, skriver udvalget i en pressemeddelelse.

De nye længderekorder gælder for fisk over 500 g, da fisk under 500 g allerede registreres på længde. For alle arter med en eksisterende vægtrekord er der sat en individuel minimumslængde, som skal overgås, før de kan anmeldes. Nye arter kan registreres uanset længde.

Tilmelding af rekordfisk kræver bl.a. et målebåndsfoto, hvor længden kan aflæses helt præcist. I de tilfælde, hvor fisk på den eksisterende rekordliste har levet op til minimumslængden og kravet om et præcist målebåndsfoto, er de blevet oprettet på den nye liste.

Læs mere på www.fiskerekorder.dk