Kopi Af Mads Christoffersen I Mads Christoffersen vandt fotokonkurrencen med dette morgenbillede fra den nordlige del af Isefjorden.

I en tid med mange aflysninger af arrangementer var der rekorddeltagelse ved fiskekonkurrencen Fjordlandet Open den 20.-21. marts. Den blev afviklet i en online-udgave uden fremmøde ved start og afslutning, og resultatet blev offentliggjort gennem en video på Facebook. Se her, hvordan det gik.

Forårsudgaven af fiskekonkurrencen Fjordlandet Open, der arrangeres af Fishing Zealand i samarbejde med Roskilde Kommune, blev afviklet hen over weekenden den 20. og 21. marts, hvor hele 181 deltagere fiskede efter havørred i Isefjorden og Roskilde Fjord.

Dermed blev der endnu engang sat ny deltagerrekord på trods af, at corona-situationen har ændret væsentlig på rammerne for konkurrencen, der normalt indledes med et fælles arrangement fredag aften og afsluttes med præmieuddeling søndag eftermiddag.

Brug af digitale løsninger
Denne gang skulle deltagerne blot afhente det særlige målebånd på to lokationer om fredagen og ellers tage ud at fiske. Fangsterne skulle de så indrapportere ved indsendelse af billede af fangsten sammen med det udleverede målebånd.

Søndag eftermiddag vurderede dommerne de indsendte fangstbilleder og bidragene til fotokonkurrencen. Det skete via en digital platform, og sidst på eftermiddagen kunne resultatet sendes ud på video via Fjordlandet Opens Facebookside.

Gode fangster trods nattefrost og kold nordenvind
Weekenden bød på meget vekslende vejrforhold, men det forhindrede ikke fangstmeldingerne i at strømme ind, og lørdag eftermiddag kunne arrangørerne meddele, at fiskene skulle være over 55 cm for at komme i betragtning til de fem præmier.

Søndag eftermiddag blev det så hævet til 60 cm, og da konkurrencen sluttede søndag kl. 16, så det endelige resultat således ud:

  1. Michael Søby: 69 cm
  2. Kim Christoffersen: 64 cm
  3. Jesper Marker: 63,5 cm
  4. Kasper Jensen: 63 cm
  5. Jacob Møller: 62 cm
69 Cm Michael Søby Cobelens II Michael Søby vandt konkurrencen med denne havørred på 69 cm.
64 Cm Kim Christoffersen II Kim Christoffersen blev nummer to i konkurrencen.
64 Cm Jesper Marker II Tredjepladsen gik til Jesper Marker.

Fotokonkurrence og affaldsindsamling
I fotokonkurrencen blev der indsendt over 50 bidrag, der blandt andet afspejlede det omskiftelige vejr, men også den gode stemning og samværet under konkurrencen. Vinder af fotokonkurrencen blev Mads Christoffersen, mens Mathias Engel løb med andenpræmien.

Der var også to præmier til et foto af indsamlet affald. Arrangørerne havde nemlig opfordret til at indsamle affald ude ved kysten og tage et foto af det. Vinderne blev fundet ved lodtrækning mellem de indsendte fotos, og de heldige var Kenneth Viholt og Jonatan Larsen.

Der var desuden en lodtrækningspræmie, hvor alle 181 deltagere havde en chance. Her var den heldige Mads Juul.

Kopi Af Mathias Engel II Mathias Engel fik andenpræmien i fotokonkurrencen for dette billede.
Kopi Af Mathias Engel I Mathias Engel havde også indsendt dette billede, der viser det omskiftelige vejr i weekenden.
Kopi Af Louis Lindegaard I Louis Lindegaard fangede stemningen i teltet, hvor blev bundet fluer til næste dags fiskeri.

Tilfredshed hos arrangørerne
– Fiskeriet var svært med nattefrost op til konkurrencen og en strid nordlig vind om søndagen. Trods det fandt flere af deltagerne fisk, nogle endda mange fisk. Flere berettede om stimer af grønlændere, mens andre fangede enkelte større fisk, fortæller Niels Lagergaard Pedersen fra Fishing Zealand.

– Da vi i konkurrencen har fokus på Catch & Release er det dejligt at se, at flere og flere tager det til sig, også blandt vinderfiskene, hvilket vi kvitterer for. Vi er meget begejstrede for opbakningen til arrangementet - og som altid doneres et evt. overskud til vandpleje i fjordlandet. Dette vil også ske denne gang, slutter Niels Lagergaard Pedersen.