Virtuelle junioraftener i Holstebro

Jesper Juniorleder Jesper Ladegaard Nielsen sidder klar ved skærmen hver onsdag og lærer fra sig, når foreningens juniorer deltager i de virtuelle klubaftener.

Hvad gør man, når man ikke må mødes i klubhuset, men gerne vil holde liv i sin juniorafdeling? I Holstebro har de valgt at lave virtuelle juniorklubaftener, og da der var premiere i sidste uge, sad 25 unge klar ved skærmen.

Juniorafdelingen i Holstebro og Omegns Fiskeriforening har ikke tænkt sig at holde lukket, blot forbi man ikke kan mødes fysisk i klublokalet. Den aktive juniorafdeling i foreningen har selv i et år med corona oplevet medlemstilgang, og nu har de engagerede juniorledere valgt at gå online og lave virtuelle klubaftener, hvor instruktionerne foregår over skærmen. Noget de unge kender godt fra deres skoledag, hvor de i øjeblikket bliver undervist online.

Juniorleder Jesper Ladegaard Nielsen havde forberedt sig godt på den første virtuelle klubaften, der blev afholdt onsdag den 10. februar, og han var spændt på, om de unge ville købe ideen. Hans nervøsitet blev gjort helt til skamme, for 25 deltagere meldte sig til på rekordtid.

Styr på knuderne
På premieredagen sad de unge helt klar hjemme ved skærmen, hvor de glædede sig til igen at kunne dyrke deres fritidsinteresse.

Første klubaften gik med at lære de gængse knuder til fiskeri. Juniorerne, der på grund af skolenedlukningerne er godt trænede i undervisning online, fulgte instruktionerne til punkt og prikke og fik efterhånden styr på knuderne. Hvis noget var uklart, var der mulighed for at stille spørgsmål, og talerrækken blev flot overholdt.

Stor opbakning
Den første aften deltog 25 juniorer fra foreningen, og alle var med i de cirka 1½ time, det varede.

– Aftenen sluttede med, at der blev sagt farvel til hver enkelt, hvor de også kunne give deres indtryk af, hvordan det var at holde klubaften hjemmefra. Alle var glade, og der kom mange rosende ord. Det bedste var, at alle ville være med næste gang, fortæller Jesper Ladegaard Nielsen og fortsætter:

– Det var en helt igennem fantastisk oplevelse, og det ser endda ud til, at vi næste gang runder 30 deltagere.

Materialer stilles til rådighed
Juniorleder Jesper Ladegaard Nielsen fortæller, at der har været et stort forarbejde med at pakke poser med materialer til juniorerne. Det fordeles på lånebasis til juniorerne, så de, der ikke selv har det nødvendige værktøj som for eksempel et fluestik, kan låne det i perioden. Alt andet relevant materiale følger også med i posen, så alle kan være med.

Man skal også forberede et set-up, så man er sikker på, at deltagerne tydeligt kan se, hvad man demonstrerer.

Han kan helt klart anbefale andre juniorklubber at lave noget tilsvarende, da de unge har helt styr på undervisning online.

Junioraftenerne i Holstebro fortsætter hver onsdag frem til midten af april, og på de kommende aftener skal der blandt andet laves fladfiskeforfang og bindes fluer.