Virtuelle junioraktiviteter i en coronatid

IMG 2436 Martin Bruun Kristensen er helt sikkert fuld af numre, når der næste gang spilles virtuel banko i Varde. Alle under 18 år er velkomne til at deltage.

Hvad stiller man op, når det ikke er muligt at mødes i foreningernes juniorafdelinger? I Varde laver de virtuelle bankospil med masser af grejpræmier, hvor alle kan deltage over internettet, mens de i Odense inviterer på ”Far/mor & søn/datter”- fiskekonkurrence, hvor deltagerne facetimer deres fangster. Begge events er åbne, så læs her, hvordan du kan deltage.

Normalt er der gang i vinteraktiviteterne rundt i foreningernes klubhuse, men sådan er det jo ikke i år, hvor restriktionerne som følge af corona-pandemien sætter en stopper for de normale aktiviteter.

Der betyder dog ikke, at alt juniorarbejde er gået i stå, for flere foreninger har taget udfordringen op og laver aktiviteter, der foregår virtuelt over internettet.

Virtuelt bankospil i Varde
Overspringerne Anno 2008 hedder juniorafdelingen i Varde Sportsfiskerforening, og her har lederne ikke tænkt sig at slippe kontakten til juniorerne, selv om de ikke kan møde dem i klubhuset.

Den 22. december inviterede de derfor alle interesserede til at deltage i et bankospil, hvor deltagerne selv skulle lave en spilleplade og lægge den op i kommentarsporet på afdelingens Facebook-side. Det var der 50 børn og unge over hele landet, der gjorde, og bankospillet blev set 1500 gange den første aften.

Nu gentager de succesen fredag den 5. februar, og denne gang i tæt samarbejde med juniorafdelingen i Odense Sportsfisker Klub (OSK). Spillet starter kl. 19.00, og alle lystfiskere under 18 år kan deltage. Der er naturligvis masser af fine præmier på spil.

Sådan deltager du i bankospillet den 5. februar

 

Du melder dig til på Facebook-gruppen for Overspringerne Anno 2008 eller OSK’s juniorafdeling. Her finder du mere info om spil og præmier, og det er også her, du skal følge med, når spillet live-streames fredag aften.

 

Du uploader din spilleplade, som gerne må være hjemmelavet, i kommentarsporet til opslaget på Facebook. Den skal have 15 tal fordelt på tre rækker, og du vælger selv tallene.

 

Pladen skal være uploadet senest torsdag den 4. februar kl. 15.00.

 

Det er gratis at deltage, og alle lystfiskere under 18 år kan være med.

 

Socialt samvær og vigtige tal
– Vi bruger gratis bankospil som interaktivt mødested for unge lystfiskere. Der er deltagere fra hele landet, og præmierne er gaver fra glade givere i hele landet, fortæller Martin Bruun Kristensen, der er juniorleder i Varde Sportsfiskerforening. Han fortsætter:

– Målet med bankospillet er at udnytte coronasituationen til at skabe socialt samvær, samt at repetere vigtige tal, eksempelvis mindstemål, fredninger og anden trivia, som vi ellers ville have lært dem ved vandet. Mulighederne kan varieres i det uendelige, da det blot kræver, at du knytter tallene 1-90 op på noget undervisningsrelevant.

Spil med masser af læring
Når bankospillet afvikles, handler det nemlig ikke kun om at få pladen fuld. Juniorlederne knytter de 90 tal sammen med en masse faktuelle oplysninger, der alle har noget med lystfiskeri at gøre, så deltagerne lærer en masse undervejs.

Her er nogle eksempler:

  • 1 som i 1. maj, den dag gedden ikke længere er fredet.
  • 9 er mindstemålet på flodkrebs.
  • 16 som i 16. april, hvor laksefiskeriet åbner i de vestvendte åer i Jylland.
  • 20 er mindstemålet på aborre fanget i saltvand.
  • 75 er længdemålet, der definerer om en laks tilhører den store eller lille kvote.

Sådan deltager du i Far/mor & søn/datter-konkurrencen

Konkurrencen er åben for alle, og det er gratis at deltage. Man tilmelder sig som par bestående af en voksen og et barn/ung under 18 år.

 

Tilmelding sker i kommentarsporet i opslaget på juniorafdelingens Facebookgruppe.

 

Konkurrencen afvikles lørdag den 20. februar i tidsrummet kl. 8-15. Fangster Facetimes til Mike Birch på telefonnummer 31145000 i løbet af konkurrencen. Husk målebånd.

 

Vælg selv, om I vil fiske på kysten eller ved en put and take-sø.

Far/mor & søn/datter – fiskekonkurrence
I juniorafdelingen i Odense Sportsfisker Klub vil de også gerne holde kontakten til juniormedlemmerne, og det gør de blandt andet gennem et event, der løber af stablen lørdag den 20. februar 2021, kl. 8.00-15.00.

Konceptet er, at far/mor og søn/datter - eller et andet familiemedlem, der hører under de nære kontakter – tager på fisketur sammen, og så gælder det simpelthen bare om at hive den største fisk på land.

Deltagerne kan vælge mellem at deltage i enten en havørred-kategori eller en put and take-kategori, og der er fine præmier på spil til både børn og voksne.

Du kan se de flotte præmier i opslaget på juniorafdelingens Facebook-side.

Alle er velkomne
– Alle i hele landet er velkomne til at deltage. Det er gratis, så det er bare at gå ind på vores Facebook-side og tilmelde sig, fortæller juniorleder Mike Birch fra OSK og fortsætter:

– Man kan frit vælge, om man vil satse på havørred ved kysten eller tage ud til en af landets mange put and take-søer. Når der er fisk på land, kontakter man mig på Facetime og måler fisken med mig som tilskuer, så husk at få målebåndet med.