GreenKayak modtager overskud fra Havnecup 2020

Greenkayak Havnecup Donation 2 (1) Oke Carstensen (tv) og Tobias Weber-Andersen (th) fra GreenKayak var glade for donationen og sendte en tak til de mange deltagere ved Havnecup 2020.

Den nyligt afholdte Havnecup 2020 genererede et samlet overskud på 7.847 kr. Overskuddet går til GreenKayak, der blandt andet arbejder for at holde Københavns Havn ren.

GreenKayak

 

GreenKayak startede under navnet Miljøkajakken.

 

Der er to ansatte i foreningen. Begge ansatte er surfere i deres fritid.

 

Der er blevet samlet affald fra GreenKayak siden 2017.

 

Der er pt 58 kajakker placeret forskellige steder i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Irland.

 

De 58 kajakker har resulteret i, at 25.647 borgere tilsammen har samlet 42.187 kg affald.

Den 31. oktober afholdt Danmarks Sportsfiskerforbund og Fishing Copenhagen, med støtte fra SportDres, Havnecup 2020 med 300 deltagere. Konkurrencen genererede et overskud på 7.847 kr. takket være de mange deltagere, og overskuddet er nu doneret til NGO’en GreenKayak, der arbejder for en renere havn i København.

Det gør de blandt andet ved, at man kan låne en kajak gratis til gengæld for at samle affald fra havnen på sin padletur og senere dele deres oplevelser på de sociale medier.

- GreenKayak gør et vigtigt stykke arbejde med at engagere byens borgere samt turister i at samle affald fra havnen. På den måde lykkes de både med at gøre noget konkret ved affaldsproblemerne, samtidig med at de på konstruktiv vis gør opmærksom på, at vi som borgere har et ansvar for at holde vores havn ren, siger Torben Kaas, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Glade kajakkere
GreenKayak er fortsat en ung og relativ lille NGO, og det vakte derfor stor glæde, da Danmarks Sportsfiskerforbund kom forbi med en check ved deres kontor på Islands Brygge.

- Det er en stor hjælp for vores lille organisation at modtage donationer, da vi faktisk kan nå langt med få penge. Samtidig tager vi det også som et skulderklap, der har en stærk motiverende effekt på os, siger Tobias Weber-Andersen, der sammen med Oke Carstensen er medstifter af GreenKayak.

Og ifølge ham vil pengene hjælpe til at få flere affaldsindsamlere på vandet.

- De penge vi modtager fra Havnecup 2020 vil blive brugt til at understøtte vores arbejde med at udvide vores GreenKayak-netværk, således at vi kan sørge for at flere mennesker kan komme ud og samle affald fra vandet fra vores kajakker, siger Tobias Weber-Andersen.

Læs mere om GreenKayaks arbejde her.