300 deltagere og gode fangster ved Havnecup 2020

Havnecup Torsk Frederik Lorentzen Mads Hohlbein sikrede sig med sin flotte havnetorsk på 81,5 cm titlen som Havnehersker 2020. Foto: Frederik Lorentzen.

Der var glade dage på kajen i Københavns Havn, da 300 lystfiskere lørdag dystede om titlen som Havnehersker 2020. Mange smukke torsk blev tilmeldt konkurrencen, og det var særligt to tidspunkter på dagen, at fiskene var i hugget.

Havnecup 2020 - Top 3

 

Michael Hohlbein: Torsk 81.5 cm, fanget ved Ingeniørernes Hus

 

Jesper Matz: Torsk 77 cm, fanget ved Bungyjump-pladsen

 

Jasper London: Torsk 68.5 cm, fanget ved Langelinje

Lørdag ved solopgang gik startskuddet til den tredje udgave af Havnecup 2020, der blev arrangeret af Fishing Copenhagen og Danmarks Sportsfiskerforbund. Årets Havnecup var en udvidet version i forhold til de forrige år, da By & Havn ekstraordinært havde givet tilladelse til at fiske stort set i hele havnen.

Det takkede de 300 deltagere ja til, og der blev fisket på livet løs med jigs, blink og agn fra slusen og Amager Strand i syd og helt op til Svanemøllen i nord. Det vindstille gråvejr lagde en flot ramme over kajen fra morgenstunden, og torskene var da også straks i biddet. Således tikkede fangstrapporterne livligt ind den første time mellem 7.15 og 8.00, hvor tre fisk på 68.5, 68 og 67 cm hurtigt satte sig på podiepladserne.

Derefter blev fangsterne lidt mere spredte, og selvom der frem til frokost blev indrapporteret 14 fisk mere til konkurrencen, var der ingen, der var store nok til at ændre ved top 3.

På førstepladsen lå Jasper London med en fin Langelinje-torsk på 68.5 cm fra allerførste morgenkast. Jasper var begyndt at glæde sig til hæderen som Havnehersker, men fra 13 til 14 blev der pludselig vendt op og ned på stillingen.

DSC 2247
Flere inkarnerede havnefiskere deltog i lørdagens konkurrence. En af dem var Johnni Frederiksen aka CodfatherDK. Desværre rakte hans torsk på 67 cm ikke til en top 3-placering. Foto: Frederik Lorentzen.
DSC 2239
Til gengæld viste selvsamme CodfatherDK god stil ved at opfiske en hver havnefiskers mareridt - store grene, der stjæler jigs og blink. Foto: Frederik Lorentzen.
DSC 2234
Ofelia Plads var et af dagens mest populære fiskesteder, men pladsen leverede ikke de store fangster til trods for den ivrige indsats fra flere lystfiskere. Foto: Frederik Lorentzen.

Stortorsk i hugget mellem 13 og 14
Ved Bungyjump-pladsen fik Jesper Matz et tungt hug på et klassisk gyldent Abu-blink, og efter en god fight, som Jesper endda fik på video, landede han en gudesmuk havnetorsk på 77 cm.

Længere sydpå havde Michael Hohlbein fisket sig fra plads til plads, inden han ved frokosttid fangede en torsk omkring de 60 cm foran Ingeniørernes Hus. Michael besluttede sig for at blive på pladsen, og omkring 13.15 fik han et tungt hug på hans røde jig. Stangen bøjede fuldstændig sammen, og Michael indså hurtigt, at han ville få svært ved at lande fisken alene. Heldigvis kom en familie gående forbi, og faren tilbød Michael at assistere med nettet. Med sveden perlende under kasketten kunne Michael kane fisken i nettet, og på land kom en tyk torsk på 81,5 cm og fire kilo.

Mere fiskeri i Københavns Havn

 

Danmarks Sportsfiskerforbund arbejder for et mere frit og tilgængeligt fiskeri i Københavns Havn.

 

Derfor er vi blandt andet i dialog med By & Havn om at skabe bedre muligheder for lystfiskere i havnen.

 

Bliv medlem og støt os i arbejdet.

Der blev samlet indrapporteret 18 torsk over 60 cm, men Michaels torsk blev ikke overgået, og ved konkurrencens slutning var det Michael, Jesper og Jasper, der stod tilbage som sejrherrer. Michael kan dermed kalde sig Havnehersker et år frem i tiden, og alle vinderne gik hjem med lækkert gear fra Sport Dres. Stort tillykke til dem.

8000 kroner i overskud til Green Kayak
Overskuddet fra turneringen går i år til Green Kayak, der hjælper til at holde Københavns Havn ren. De kan se frem til at modtage 8.000 kroner til deres vigtige arbejde.

Tak til alle deltagerne der mødte op og viste god lystfisker- og coronastil. Vi håber, at I vil fiske med næste år.