Fangede storlaks i sin baghave

Jonas To fede regnorm og et par kast skulle der til, før Jonas fik hug af den store laks i sin egen baghave.

Jonas Vammen bor kun 400 meter fra Gudenåen, så på en velfortjent fridag torsdag den 1. oktober tog han spinnestagen med ned til åen om morgenen. Resultatet blev en flot hanlaks på 15,62 kg, der ikke kunne stå for et par fede regnorm.

Jonas Vammen, der til daglig arbejder hos Lystfisk.dk i Randers, havde fået fri torsdag den 1. oktober, og dagen skulle bruges ved Gudenåen i Langå, hvor han bor kun 400 meter fra åen.

Han startede med spinflue på et par af de pladser, han normalt fisker, men der skete der ikke noget, så derefter gik han hen til den grå zone mellem de to broer i Langå.

Skiftede til regnorm
– Her plejer der at være mange fiskere, så det er normalt et stykke, jeg springer over, men i dag var der ikke nogen, så jeg skiftede til regnorm og efter få kast huggede den store fisk, fortælle Jonas.

Klokken var omkring 9 om formiddagen, og først 20-25 minutter senere og 400 meter nedstrøms lykkedes det Jonas at få den store laks på land.

Dramatisk landing
Flere gange fandt han passende steder at lande fisken, men den ville bare videre, og først da han nåede et område med høje siv, hvor han ikke kunne komme længere, fik han presset fisken ind. På stedet var der grøde 3-4 meter ud, så Jonas hoppede i åen, mens vandet fossede ind i hans waist-waders.

– Jeg fik presset fisken ind over grøden, smed stangen og fik presset en hånd ind i gællerne på fisken, så jeg kunne presse den ind mod bredden, fortæller Jonas.

Ny PR og en knækket stang
Endelig oppe på land blev fisken vejet og målt til 15,62 kg og 120 cm. Ny personlig rekord for Jonas, og så var det lige til at bære, at stangen under den dramatiske landing knækkede i tre dele.