Fiskekonkurrencer går nye veje

Henrik Larsen 1 Henrik Larsen vandt fotokonkurrencen ved Fjordlandet Open med dette billede.

I en tid med forsamlingsforbud har flere konkurrencearrangører valg at gå nye veje. Det var tilfældet med Fjordlandet Open, der netop er afviklet. Det gør sig også gældende ved Langå Sportsfiskerforenings medlemskonkurrence, som netop er sat i søen.

Hvad gør man som konkurrencearrangør, når der lægges begrænsninger på, hvor mange man må forsamles, og der generelt opfordres til at holde afstand som følge af Covid-19? En del har valgt at aflyse deres konkurrence her i efteråret, mens andre har ledt efter alternative løsninger, herunder at afvikle en del af arrangementet online.

Rekordtilslutning til Fjordlandet Open
Den store kystkonkurrence Fjordlandet Open, der arrangeres af Fishing Zealand og afvikles ved Isefjorden og Roskilde Fjord, er netop blevet gennemført i den forløbne weekend.

Her valgte arrangørerne at droppe infomødet med spisning og foredrag fredag aften, og tilsvarende skulle deltagerne heller ikke møde frem til præmieoverrækkelse. På trods af dette var der med 108 deltagere rekordstor tilslutning til efterårsudgaven af konkurrencen.

Kristian Søndergaard Thorsen Kristian Søndergaard Thorsen løb med tredjepladsen i Fjordlandet Open med denne fine fisk på 58,5 cm.

Vandt med sit livs første havørred
I stedet for det fysiske fremmøde kunne deltagerne se resultatet af konkurrencen via en video, der umiddelbart efter konkurrencen blev lagt op på Facebook. Du kan se videoen her.

Konkurrencens vinderfisk målte 72 cm og blev fanget af Mike Lydeking. Resultatet var ganske imponerende, da det var hans første havørred nogensinde. På de næste pladser fulgte Nikolaj Kolding Pedersen med en havørred på 60 cm og Kristian Søndergård Thorsen, der landende en fisk på 58,5 cm.

Fotokonkurrencen blev vundet af Henrik Larsen, mens Mads Juul Wittrup løb med andenpladsen.

Langå går nye veje
I Langå Sportsfiskerforening har man haft tradition for en medlemskonkurrence i efteråret, og overskuddet herfra har tidligere år givet et vigtigt økonomisk tilskud til foreningens juniorafdeling. Det var derfor med blødende hjerte, at konkurrencen måtte aflyses.

Nu har foreningen imidlertid skruet en anden form for konkurrence sammen, idet den nu bliver afviklet hen over en længere periode og på en måde, så man undgår at skulle mødes i større forsamlinger.

Langå2 Sådan plejer det at se ud ved indvejningen, men i år bliver det helt anderledes i Langå.

Konkurrencen startede den 16/9, og den løber til og med den 18/10. Der konkurreres om seks styk gavekort til lystfisk.dk i Randers. Der er to juniorpræmier samt to seniorpræmier til dem, der fanger største havørred og største laks. Herudover vil der blive udtrukket to gavekort på alle deltagende fisk.

Fiskene skal indvejes på Langaa Camping, og fiskene skal være fanget på Langå Sportsfiskerforenings vand i Gudenåen eller Lilleåen.

Læs mere om konkurrencen her.