Lakse-succes med orm og blink ved Otra

Otra

Størstedelen af deltagerne oplevede at få lukket deres personlige dagskvote under dette års kursus i spinnefiskeri efter laks med orm og blink i den norske elv Otra.

I sidste uge rejste fem sportsfiskere til elven Otra i Norge for at lære teknikkerne til laksefiskeri med orm og blink sammen med fiskeinstruktør Allan Kjærgaard. Ugen bød på gode fiskedage med flotte fangster, som var pænt fordelt mellem deltagerne.

Støt vores fiskekurser

Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskekurser og -events bliver til i kraft af det store engagement hos vores fiskeinstruktører, som hvert år lægger omkring 5000 frivillige timer i arbejdet.

Når du køber fisketøj i Danmarks Sportsfiskerforbunds webshop, er du med til at sikre muligheden for, at vi kan tilbyde et bredt udvalg af fiskekurser til fair priser.


Se alle "Støt en god sag"-produkter her

Kurset begyndte med en introduktion til fiskevand, regler i elven, laksens standpladser, aflæsning af elven og fiskeriet med orm og blink. Derpå fulgte en uge, hvor holdet hver dag tog fat på fiskeriet fra kl. 5 om morgenen og blev ved til hen mod aften. Hver dag sørgede instruktøren for, at kasteteknik og affiskning af pladserne løbende blev finjusteret.

I ugens løb fik 4 deltagere lukket deres personlige dagskvote på 2 laks – én hver dag. Der blev i alt hjemtaget 17 laks, 1 blev genudsat, 1 blev mistet under landing, og der var 5 hug, hvor fisken ikke blev ordentligt kroget.

Flere lakseeventyr i 2021
Selvom kurset handlede om at fange sin første laks eller bare om at blive bedre til at fiske laks i Norge, var der god tid til hygge, og hver aften blev krydret med sjove historier.

Kursisterne kunne vende hjem fra en lærerig tur med nye kompetencer til Norges laksefiskeri og blod på tanden til flere norske lakseeventyr. Otra-kurset vender tilbage i 2021, og vi åbner for tilmeldinger i løbet af efteråret 2020.

Otra 3
Otra 2
Otra 4