300 signalkrebs blev fanget af kursister ved Varde Å

Signalkrebs Kursus 1 Signalkrebsen er en invasiv art, der ikke må genudsættes efter fangst. Derfor kan du med fordel tilberede den velsmagende krebs.

Kursisterne på Danmarks Sportsfiskerforbunds signalkrebse-kursus havde succes i Varde Å med deres hjemmebyggede krebsebrikker. Søndag den 9. august fangede de tilsammen 300 signalkrebs.

Fiskeriet efter signalkrebs er både sjovt og udbytterigt, når først man har anskaffet sig det rette udstyr og har lært metoden. På Danmarks Sportsfiskerforbunds tilbagevendende signalkrebse-kursus lærer deltagerne at bygge deres egen krebsebrik, og alle de gode tricks til fiskeriet bliver serveret af erfarne instruktører.

Støt vores fiskekurser

Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskekurser og -events bliver til i kraft af det store engagement hos vores fiskeinstruktører, som hvert år lægger omkring 5000 frivillige timer i arbejdet.

Når du køber fisketøj i Danmarks Sportsfiskerforbunds webshop, er du med til at sikre muligheden for, at vi kan tilbyde et bredt udvalg af fiskekurser til fair priser. 

Se alle "Støt en god sag"-produkter her

Senest mødtes 12 kursister til signalkrebse-kursus ved Varde Å søndag den 9. august. Fiskeinstruktørerne Martin Bruun Kristensen og Peter Rødsgaard lærte deltagerne at bygge deres egen krebsebrik, som de måtte beholde efter endt kursus.

Peter Rødsgaard havde medbragt sine egenudviklede strømvandsbrikker, ligesom alle deltagerne lærte at modificere deres brikker til strømvandsbrug.

Signalkrebs På Grill

Krebs til grillen
Under normale omstændigheder indgår der tilberedning af krebs ved åen som en del af kurset, hvilket plejer at være et stort hit. Men på grund af den ekstreme varme og en tiltagende corona-smitte i Danmark var den fælles tilberedning aflyst. Til gengæld var der indkøbt kolde drikkevarer, så deltagerne kunne holde sig på højkant i den mere end 30 grader varme middagssol.Da dagen var omme, havde deltagerne fanget ikke mindre end 300 signalkrebs, og alle havde derfor rig mulighed for at klargøre et lækkert, hjemmefanget sommermåltid til grillen straks efter kurset.

Der gik også kun få timer, før kursisterne begyndte at sende lækre billeder af deres frembringelser i køkkenet. Blandt andet fra Max Junge fra Egtved, som havde forsøgt sig med hvidløgsmarinerede krebs på grillen.

Signalkrebs Kursus 4
Signalkkrebs Kursus 3