Søg støtte til lokale samarbejder om børns udeliv under COVID-19

Akutpulje Friluftsraadet Akutpuljen støtter lokale samarbejder om undervisning i det fri med op til 50.000 kr.

Vil din forening være med til at styrke udendørs aktiviteter i skoler, klubber og børnehaver gennem formidling af lystfiskeri? Friluftsrådets nye akutpulje giver jer mulighed for at komme i gang nu.

Aktiviteter og undervisning i det fri er en god måde at sikre fysisk afstand mellem børnene i daginstitutioner og skoler under COVID-19-pandemien. Det fremgår blandt andet af Sundhedsstyrelsens anbefalinger til de genåbnede skoler og institutioner. 

Friluftsrådet har afsat en akutpulje på 2 mio. kr. til lokale samarbejdsinitiativer, som hjælper lærere og pædagoger med at iværksætte udendørs aktiviteter og læring for børnene i den ekstraordinære situation. Det oplyser Friluftsrådet i en pressemeddelelse 

Lokale dagtilbud, skoler og fritidsordninger, der indgår samarbejde med foreninger eller andre lokale aktører, såsom naturskoler og ungdomsskoler, kan søge om tilskud på 5.000 til 50.000 kroner til initiativer, der kan gøre en forskel for børnenes udeliv her og nu. Det kan for eksempel være tilskud til udstyr, materialer eller faciliteter, som giver bedre mulighed for at rykke aktiviteter udendørs. Der er ansøgningsfrist til puljen henholdsvis den 15. maj og 1. juni 2020.

Sådan genoptager I udendørsaktiviteter i foreningen

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet særlige anbefalinger til foreninger, der ønsker at genoptage udendørsaktiviteter på forsvarlig vis.

Se anbefalingerne her

Mere udeliv for fremtiden
Friluftsrådet håber, at puljen kan hjælpe skoler, fritidsordninger og dagtilbud med at rykke aktiviteterne udendørs i samarbejde med lokale foreninger eller andre lokale aktører. Eksempler på samarbejder kunne være frivillige lystfiskere, der laver udendørs aktiviteter for børnehavens børn. Eller en spejdergruppe, der stiller sine faciliteter til rådighed for skolens elever og laver udendørs aktiviteter i samarbejde med lærere og pædagoger.

Friluftsrådet peger på, at den aktuelle krisesituation kan være med til bane vejen for en anderledes hverdag i dagtilbud, fritidsordninger og skoler, hvor udeliv kommer til at spille en langt større rolle.

– Pandemien har ramt os alle i et eller andet omfang, men den har også fået os til at gentænke vores hverdag og tvunget os til at prøve nye, kreative løsninger for at få tingene til at hænge sammen. Vi ønsker med denne pulje at hjælpe de skoler og dagtilbud, som er udfordrede, men vi håber også, at nogle af tiltagene og de samarbejder, der bliver skabt, vil vare ved, når hverdagen bliver mere normal, lyder det fra Friluftsrådets direktør, Jan Ejlsted.

Udover akutpuljen lancerer Friluftsrådet en ordinær pulje til projekter under fokusområdet børn og unge 1. juni 2020. Her vil det være muligt at søge om tilskud til både større udviklingsprojekter og lokale initiativer. Der vil være ansøgningsfrist for den ordinære pulje medio september 2020.