Ny podcast-serie om havørredfiskeri på Bornholm

En Fiskepodcast Vært er Gordon P. Henriksen, og producer er Peter Ørbæk, der også har produceret bl.a. programmerne Fisketegn, Jagttegn og Grønthøstermetoden på Radio24syv.

Nu kan du hente den nye podcast ” En fiskepodcast: Havørredfiskeri på Bornholm”, der er produceret af makkerparret bag programmet Fisketegn på Radio24syv.

Efter tre sæsoner med fisketure i radioen lukkede programmet Fisketegn på Radio24syv, da radiokanalen måtte slukke for mikrofonerne sidste efterår. Men nu er der godt nyt for dem, der gerne vil have mere lystfiskeri i højttalerne og høretelefonerne. Sammen med podcastproducenten Peter Ørbæk har den tidligere vært på Fisketegn, Gordon P. Henriksen, produceret en ny fiskepodcast på fire afsnit. ”En fiskepodcast: Havørredfiskeri på Bornholm” ligger nu gratis tilgængelig på Itunes, Podimo, eller hvor du henter dine podcasts.

Gæster leverer viden og inspiration
Podcastene tager udgangspunkt i et par af Gordons fisketure til øen. De er yderst faktuelle og indeholder en masse praktisk information om, hvad der er unikt ved fiskeriet på Bornholm og de bornholmske ørredbestande. Lytteren er med på færgen, et besøg på bryghuset og selvfølgelig med ude at fiske. Lyden af glade fiskere, når havørrederne hugger, er også en vigtig del af programmet.

Som gæster og eksperter medvirker Jesper Schiøtt fra Sportdres i Rønne, fluefiskerguiden Bjarke Borup og Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskebiolog, Kaare Manniche Ebert. Gæsterne leverer interessant fakta og lokale perspektiver på havørredfiskeriet.

– Jeg kommer ind på, hvorfor Østersøen og i særdeleshed Bornholm er så velegnet for havørreden, siger Kaare Manniche Ebert.

– Det handler om saltholdigheden og temperaturen om vinteren, som begge er helt perfekte for havørreden, og som derfor er medvirkende til et fantastisk fiskeri efter store havørreder. Jeg kommer også ind på arbejdet med at forbedre vandløbene på Bornholm, og jeg fortæller om de særlige fiskeriregler, der findes på øen – herunder den daglige fangstbegrænsning på tre havørreder om dagen, der har medvirket til at begrænse det ulovlige garnfiskeri, siger han.

Kaare har selv fisket på Bornholm gennem mere end 30 år, og i podcasten giver han også et par fisketips, du kan benytte dig af, når havørrederne ikke er samarbejdsvillige.

En Fiskepodcast 2 Gordon P. Henriksen er også vært på serien FISKEguiden, der er udgivet på Danmarks Sportsfiskerforbunds YouTube-kanal.

Flere afsnit på vej?
Der er masser af information at komme efter og et væld af gode råd om valg af plads og agn i forhold til vind, vejr og sæson. Podcastene er især målrettet folk, der skal planlægge deres første fisketur til øen, men forhåbentlig er der også lidt gode fifs og underholdende øjeblikke for de mere erfarne.

I det fjerde afsnit inviteres lytteren med til eventet #bornholmsession, hvor fluefiskere samles fra nær og fjern for at fiske, hygge og fejre fluefiskeriet. Her møder vi flere af deltagerne og hører, hvordan de oplever fiskeriet på Bornholm og selve #bornholmsession20.

– Jeg er godt spændt på, hvordan lytterne tager imod et lidt mere nørdet og lidt mere informationspræget program end fx Fisketegn, siger Gordon P. Henriksen.

– Men baseret på hvad jeg har oplevet med fx YouTube-serien FISKEguiden, er jeg helt overbevist om, at lystfiskere gerne vil have masser af fakta og gode råd – også gerne med lidt stemning og underholdning. ”En fiskepodcast: Havørredfiskeri på Bornholm” har lidt af det hele, og hvis programmet bliver en succes, vil jeg da ikke udelukke, at vi kunne finde på at producere flere afsnit i samme serie – men om andre relevante emner og områder, afslører Gordon.

"En fiskepodcast: havørredfiskeri på Bornholm" er produceret med støtte fra Destination Bornholm og består af fire afsnit. Du kan finde dem i Itunes, Podimo, Spotify, eller hvor du normalt henter dine podcasts. Søg blot på ”En fiskepodcast”.