Anbefalinger til lystfiskere under COVID-19-epidemien

Lystfiskeri Corona Anbefalinger

Danmark og hele Verden står i en alvorlig sundhedskrise. Danmarks Sportsfiskerforbund ønsker derfor at understrege vigtigheden af at følge Sundhedsmyndighedernes anbefalinger – også når man dyrker lystfiskeri. Her følger derfor en række konkrete anbefalinger.

Opdateret 26. marts 2020.

Rigtig mange lystfiskere bruger i disse dage deres tid ved fiskevandet, og det er naturligvis positivt, at vi fortsat kan dyrke vores hobby i en svær periode. I Danmarks Sportsfiskerforbund ønsker vi dog i den forbindelse at understrege, at det er helt nødvendigt, at alle lystfiskere følger myndighedernes retningslinjer, så vi sammen kan bryde smittekæderne og stoppe COVID-19-epidimien.

Er du i tvivl om, hvordan du gebærder dig på fisketuren, har vi derfor samlet 6 anbefalinger her:

  • Hold afstand. Hold mindst 2 meter afstand til andre – også selvom du er udendørs.
  • Hold god håndhygiejne. Vask hænder og sprit af. Tag håndsprit med i bilen og i jakkelommen.
  • Fisk lokalt. Undgå så vidt muligt at rejse langt i forbindelse med fisketure. Skal du rejse, så forsøg at pakke mad, udstyr, med videre hjemmefra, så du ikke behøver at købe ind ved destinationen. På den måde undgår du at sprede evt. smitte på tværs af landet.
  • Fisk så vidt muligt alene. Fisk så vidt muligt alene, eller evt. med andre fra din husstand.
  • Kør så vidt muligt alene. Fisker du med andre end dem fra din husstand, så sørg for transport enkeltvis.
  • Fisk ikke med særligt udsatte. Tag ikke på fisketur med ældre eller svage, da denne gruppe er særligt udsatte for at blive alvorligt syge, hvis de smittes med ny Coronavirus/COVID-19.

Danmarks Sportsfiskerforbund og vores medlemsforeninger har foreløbigt aflyst alle arrangementer til og med d. 13. april 2020, og vi følger naturligvis smitteudviklingen og myndighedernes anvisninger tæt. På Sportsfiskeren.dk kan du løbende finde information om, hvordan du som lystfisker forholder dig til COVID-19-epidimien.

Husk desuden at orientere dig om, hvad myndighederne melder ud og på din lokale lystfiskerforenings hjemmeside, hvis du planlægger en fisketur til din forenings fiskevand.

Se opdateret liste over aflyste arrangementer.

www.coronasmitte.dk finder du desuden al nødvendig information angående Coronavirus/COVID-19.