To havørred-foredrag på Sjælland

PB200065 Keld Juul Michaelsen og Rune Westphal klæder dig på til forårsfiskeriet i Fjordlandet ved arrangementet den 27. februar.

Fishing Zealand står bag to foredrag, hvor du kan blive klogere på havørreden. Først sørger to garvede kystfiskere for at klæde dig godt på til forårsfiskeriet efter havørred på kysten, og senere kan du blive klogere på havørrederne i Roskilde Fjord.

Fishing Zealand byder på to muligheder for at blive klogere på havørrederne i de kommende uger. Først handler det den 27. februar om, hvordan du fanger de eftertragtede fisk i Fjordlandet – altså Roskilde Fjord og Isefjord, mens det er viden om havørredens biologi, der er i fokus ved en temaaften den 12. marts.

Tid & Sted

 

Tid: Torsdag den 27. februar 2020, kl. 18.00

 

Sted: Færgelundens Motel & Kursuscenter, Skovnæsvej 2, 3630 Jægerspris.

Bliv klar til forårsfiskeriet
De to Fishing Zealand-guider Rune Westphal og Keld Juul Michaelsen deler ud af deres erfaringer med forårsfiskeriet i fjordene ved et foredragsarrangement den 27. februar.

– Foredragsholderne vil i en vekselvirkning fortælle om deres strategier til både flue- og spinnefiskeri. Foredraget er både tiltænkt erfarne og mindre erfarne ud i kystfiskeriets glæder, og der vil helt sikkert være guldkorn at hente for alle, når de to erfarne fiskere deler ud af deres oplevelser fra fiskeriet i praksis samt deres nye iagttagelser og metoder, lyder det i invitationen.

Aftenen starter med et lækkert aftensmåltid bestående af kalvetyksteg med rodfrugter, stegte kartofler og skysauce, hvorefter foredraget starter. En genstand (øl/vin/vand) til maden er inkluderet i prisen.

Du kan allerede nu sikre dig en plads til arrangementet ved at købe billet til 188 kr. inklusiv gebyr, der både dækker selve foredraget, middag og en øl/vand.

Tilmelding senest d. 24. februar. Du kan købe din billet her.

Læs mere om arrangementet her.

Billede 06 10 2018 10.22.38 (2) Der er flotte havørreder i Roskilde Fjord, som denne fanget af Lars Juel Hansen.

Temaaften om Roskilde Fjords havørreder
Den 12. marts sætter Fishing Zealand fokus på havørrederne i Roskilde Fjord ved en temaaften, hvor biologer og foreningsfolk fortæller om, hvordan bestanden har det, hvordan fremtiden tegner, og hvad vi kan gøre for at hjælpe bestanden.

Først fortæller biolog Peter W. Henriksen om Fishing Zealands undersøgelser af bestandene i fere af de vandløb, der løber til fjorden og kommer med bud på, hvad der kan gøres for at øge bestandene.

Han afløses af seniorforsker Jon Svendsen fra DTU-Aqua, der fortæller om resultaterne af de mærkningsforsøg, han har udført i netop Roskilde Fjord.

Tid & Sted

 

Tid: Torsdag den 12. marts 2020, kl. 19-21.

 

Sted: Jyllinge Bibliotek, Bygaden 19, 4040 Jyllinge.

Vandplejefolk fra Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) og Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening fortæller om det praktiske arbejde med miljøforbedringer og fiskepleje, inden Rune Hylby Fishing Zealands grusbande slutter aftenen af.

Læs mere om arrangementet her.

Det er gratis at deltage, og tilmelding sker her.