Tidlig åpremiere med chance for blankfisk

Kent Overspringer Fra 2019 Kent Rehnberg havde heldet med sig på den nederste del af Kolindsundkanalerne sidste vinter.

Den 16. januar åbner flere jyske foreninger for fiskeriet i deres vandløb, og især på de nedre stræk er der tit gode chancer for at finde nogle af de blanke havørreder, der ikke har været på gydning, men ofte pendler mellem det ferske og det salte vand.

Tidspunktet for åbningen af de enkelte vandløb efter vinterens fredning varierer en del, og de første chancer for at fiske efter havørred i strømvand kommer her den 16. januar, hvor det går løs ved flere jyske vandløb.

Det handler især om fiskeri efter grønlændere. Altså de blanke fisk, der ikke har været på gydning og typisk måler 35-50 cm. Men der er bestemt også chancer for større overspringere. Det er heller ikke ualmindeligt at støde på regnbueørreder, der er undsluppet havbrugene, og enkelte steder er det især gedder, der er på programmet.

Her får du nogle bud på, hvor du kan starte sæsonen, hvis du længes efter at fiske i strømvand.

FB IMG 1578497166223 I Frederikshavn går flaget til tops på premieredagen.

Lystfiskerforeningen for Frederikshavn & Omegn holder en gammel tradition i hævd, og den 16. januar hejser medlemmerne klubflaget ved klubhuset og skyder sæsonen i gang.

Der kan købes dagkort her til foreningens fiskevand i både Elling Å, Bangsbo Å, Åsted Å og Skærum Å.

Bemærk, at nedgængere er fredet.

Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn råder over fiskeret på 50 km af Uggerby Å, og også her starter fiskeriet den 16. januar.

Dagen markeres traditionen tro med et arrangement ved Bindslev Elværk, hvor der tændes op i grillen kl. 12-14. Alle er velkomne. Tag selv det fornødne med.

Dagkort kan købes her. Bemærk, at nedgængere er fredet frem til 1. april.

2018 59Cm. 2,1Kg. Fanget Agf Arne Præstgaard Trend (1) Arne Præstgaard fik en flot fisk ved premieren ved Trend Å i 2018.

Trend Å Lystfiskeriforening har fiskeret i det meste af Trend Å, og foreningen har tradition for at starte fiskeriet den 16. januar.

Morgenfriske medlemmer møder op til rundstykker i klubhuset kl. 8, og kl. 12 serveres der varm suppe.

Åen kan byde på et fint fiskeri efter grønlændere, og klubbens formand Per Johannsen fortæller, at det ikke nødvendigvis behøver at være koldt vejr. En faktor som saltholdigheden ude i Limfjorden kan også have betydning for, hvor mange ørreder der trækker op i åen.

Dagkort kan købes her.

Bemærk, at nedgængere er fredet.

Kolindsundkanalerne på Djursland byder ofte på godt premierefiskeri i januar, og her råder Sportsfiskerforeningen for Grenaa og Omegn over fiskeret på 45 km af kanalerne.

Det er især på de nederste 5-6 km, der er gode chancer. Hidtil har dagkortkøbere kun haft adgang til de nederste 3 km, men foreningens formand Lars Pedersen oplyser, at de nu kan fiske på hele strækningen. Dagkort kan købes her.

Foreningen anbefaler, at der fiskes med modhageløse kroge, især på de nederste stræk fra premieren og frem til april.

Fiskeriet åbner den 16. januar, og lørdag den 18. januar  markerer foreningen sæsonstarten med et arrangement ved Enslev forsamlingshus kl. 14-16.30.

Mogens Overspringer 63. 2.8Kg Fanget D. 18 Februar Mogens Hansen fangede en overspringer på 2,8 kg i Kolindsundkanalerne i februar 2019.
FISHING 24.01.2012 040 Trend Der er gode chancer for at finde grønlændere på de nederste strækninger.
Per S. Nielsen Overspringer 17.1 Per S. Nielsen fik en fin fisk på knap 3 kg i Kolindsundkanalerne sidste år.

Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening åbner fiskeriet i Gudenåen den 16. januar, men frem til 1. april er fiskeriet forbeholdt foreningens medlemmer.

Her handler det dog ikke om ørreder, men derimod om de store gedder, der er chance for at fange i åen. Læs om mulighederne for medlemskab her.