De største havørreder fra Isefjorden i 2019

Carsten1 Årets vinderfisk blev fanget af Carsten Hansen midt i april på østsiden af fjorden. Den målte 77 cm.

Facebookgruppen ”Lystfiskeri i Isefjorden” præmierer hvert år de største havørreder, der er indrapporteret til gruppen. Nu er resultatet for 2019 gjort op, og vinderne fik overrakt deres præmier ved et arrangement i Holbæk lørdag den 11. januar.

Facebookgruppen ”Lystfiskeri i Isefjorden” har 4758 medlemmer, og mange af dem lægger fangstrapporter op, når de har haft heldet med sig ude ved fjorden. Gruppens administratorer noterer sig fiskenes længde, og hvert år inviterer de til præmieoverrækkelse i januar, hvor der uddeles præmier til dem, der har indrapporteret de længste havørreder i det foregående år.

I år fandt arrangementet sted lørdag den 11. januar hos Pro-Outdoor i Holbæk, der er gruppens hovedsponsor.

Carsten3 Carsten Hansen (tv) fik overrakt sin præmie hos Pro-Outdoor i Holbæk.

Fangede vinderfisken i sit eget fodspor
Det er ikke usædvanligt at fange store havørreder på lavt vand, men det er sjældent, det sker, hvor man lige har vadet. Det var ikke desto mindre tilfældet for Carsten Hansen, der blev årets vinder med en havørred på 77 cm fanget midt i april på østsiden af fjorden.

– Jeg ville affiske et stræk på 3-4 km, hvis ellers tiden tillod det, og jeg når at affiske den første kilometer på en times tid. Det er store, mørke områder med sten og blæretang. Vandet er klart med lidt pålandsvind skråt ind. Det ser helt rigtigt ud, så jeg undrer mig over, at der slet ikke sker noget, fortæller Carsten og fortsætter:

Gruppens top fem for havørred 2019

 

1. Carsten Hansen - 77 cm

2. Anders Krarup - 76 cm

3. Jonas Kærlin - 71 cm

4. Jørgen Dyhrfjeld - 70 cm

5. Frank Jensen - 69 cm

– Så smider jeg et kort kast baglæns hen over kanten af det mørke område, jeg lige har vadet igennem. Jeg får kørt 10 meter line ind, mens jeg kigger efter aktivitet i overfladen i den modsatte retning … og så kommer hugget.

De næste ti minutter var havørreden i luften flere gange, rullede i overfladen og svømmede rundt mellem sten og blæretang, men det lykkedes Carsten at få den i nettet i første forsøg, og han kunne glæde sig over en ny PR på 77 cm og 4,2 kg.

Tidligere vinderfisk gav andenpræmie
Der var tale om en form for genbrug, da andenpræmien skulle uddeles. Den gik nemlig til Anders Krarup for en havørred på 76 cm, og netop den fisk vandt han forårsudgaven af ”Fjordlandet Open” med.

Den store fisk blev også fanget på lavt vand i et badekar, da Anders fiskede på østsiden den 30. marts. Han ville holde en pause omkring middagstid, men tog lige et sidste kast med fluen ved afslutningen af badekarret, og så kom hugget.

Fjordlandet4
Anders Krarups flotte fisk gav ham endnu en præmie.