Kursus: Gaula-klassiker udbydes igen i 2020

Gaula 1 De bedste år bliver der fanget op til 20 laks i løbet af Gaula-kurset.

Også i 2020 kan du deltage i Gaula-kurset, hvor du lærer at mestre laksefiskeri med tohånds fluegrej på en uge.

Danmarks Sportsfiskerforbunds legendariske ugekursus ved den norske elv Gaula kører i 2020 for 23. gang. Kurset er en genvej til at lære kunsten at mestre laksefiskeri med tohånds fluegrej. Instruktørerne Per Jørgensen og Orla Bertram-Nielsen har tilsammen mere end 75 års erfaring som laksefiskere og har landet hundredevis af laks gennem tiden.

Et fuldendt kursusforløb
Kurset foregår i uge 33 og koster 5500 kr. for medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund. Beløbet dækker ophold, fiskeret og undervisning.

På kurset vil dine kastefærdigheder forbedres markant gennem daglig instruktion i overhånds-, rulle- og diverse speykast. Desuden er der fokus på alle de små, vigtige finesser som toptrimning af grejet, relevante affiskningsmetoder, ideelle skydehoveder, de stærkeste knuder og splejsninger, fluetyper og fluevalg samt krogning, udtrætning og landing – i teori og praksis.

Erik Nybro har tre gange deltaget i Gaula-kurset. Han har fanget laks hver gang og har været meget tilfreds med sit udbytte af kurset. Senest i 2019.

– Hver dag blev nydt i fulde drag; godt kursus, god stemning, god mad, gode fortællinger og i særdeleshed de herlige deltagere, som bidrog til, at det blev et fuldendt kursusforløb. Selvom det var tredje gang, fik jeg meget ud af kurset, både i form af genopfriskning af tidligere lærdom, men også ny viden og færdigheder (synes jeg selv). Ikke alle kast er fuldendte, men bare det at gå ved elven og speykaste ud i den raske strøm er for mig en helt unik oplevelse, som ofte ruller forbi nethinden, når jeg tænker tilbage, siger Erik Nybro.

Du kan få mere information om kurset hos instruktørerne. Kontakt Orla Bertram-Nielsen på tlf. 98643864 eller Per Jørgensen på tlf. 86297960 – bedst aften.

Erik Nybro
Erik Nybro har fået smag for laksefiskeriet efter sine oplevelser på Gaula-kurset.