Facebook-gruppe hjælper handicappede lystfiskere til gode fiskeoplevelser

Handicappede Lystfiskeri

I Facebook-gruppen ”Lystfiskergruppen for handicappede og hjælpere i Danmark” hjælper frivillige lystfiskere handicappede med deres fiskeri. Alle er velkomne og gruppen søger lige nu flere frivillige, da der er stor efterspørgsel på hjælp.

Hvor der er vilje, er der vej. Det er mottoet for den relativt nystartede Facebook-gruppe ”Lystfiskergruppen for handicappede og hjælpere i Danmark”. Det fortæller gruppens stifter, Hans Henrik Høeg Andersen. Han lider selv af et synshandicap, der i dag gør det nærmest umuligt for ham at tage på fisketur uden en hjælper.

– Jeg er født med 10% syn, men på trods af dette har jeg i en stor del af mit liv været en aktiv lystfisker. Men i 2012 gik mit syn ned til 3%. Det betød, at fik jeg udfordringer med f.eks. knuder på fiskelinen. Derfor oprettede jeg i januar en Facebook-gruppe, der kunne hjælpe andre i samme situation som mig, fortæller Hans Henrik Høeg Andersen.

Gruppen har i dag 465 medlemmer, hvor en stor del er folk med forskellige slags handicap, f.eks. blinde, kørestolsbrugere, autister, ordblinde og gangbesværede. Samtidig består gruppen af en masse frivillige lystfiskere, pædagoger samt pårørende til handicappede børn.

– Men vi savner stadig flere frivillige kræfter, der kan hjælpe med fiskeri ved kyst, sø, å, put and take og på havet. Så vi håber meget på, at der er nogle venlige ildsjælde derude, som vil hjælpe til og give nogle af gruppens handicappede nogle fede oplevelser ude ved fiskevandet, siger Hans Henrik Høeg Andersen.

Det eneste krav er, at de frivillige hjælpere skal have en rimelig viden om fiskeri og kende reglerne der er i forbindelse med fiskeriet. Desuden skal man kunne fremvise en ren børneattest, hvis man er i kontakt med børn under 15 år.

Så har du lyst til et give en hånd med, eller lider du af et handicap og savner lidt flex på klingen, så meld dig endelig ind i gruppen, hvor der er meget mere information om projektet.