Tag til Havnecup i Københavns Havn

Jannick1 Jannick Lønbøg Rottensten har et godt tag på torskene i Københavns Havn. Læs nedenfor hans tips til succes langs bolværket.

Lørdag den 19. oktober afvikles Havnecup 2019 i Københavns Havn, og i dagens anledning åbnes der for fiskeri flere steder i havnen, hvor man ellers ikke må fiske. Alle kan deltage, det er gratis, og der er præmier til de længste torsk. Læs her om konkurrencen, og få tre gode tips til fiskeriet.

For andet år i træk står Fishing Copenhagen bag konkurrencen Havnecup i Københavns Havn. Her skal årets havnekonge kåres, og alle kan være med. Sidste år vandt Patrick Morell foran 77 andre deltagere, da han fangede en torsk på 66 cm.

– Det var hans første torsk fra havnen, så begyndere kan også sagtens være med. Så tag vennerne og madpakken under den ene arm, og fiskegrejet under den anden, og kom og vær med til en hyggelig fiskedag, skriver arrangørerne i invitationen.

Tid
Lørdag den 19. oktober 2019, kl. 9.30 - 15.30.

Tilmelding
Kom kl. 9.30 - 10.30 til registrering under Portland Towers.

Fiskeområde
Se her, hvor du må fiske.

Pris
Det er gratis at deltage.

Præmier
Sports Dres har sponsoreret præmier for 7.000 kr. til de tre, der fanger de længste torsk.

Indmåling
Fisk skal indmåles kl. 15.00 – 15.20 under Portland Towers.

Præmieuddeling
Lige efter indmålingen kåres årets vinder, og præmierne uddeles.

Læs mere på konkurrencens Facebook-side.

Be0444e59289a3ddc32bbffb4e00be4dd1879be6 Jannick fanger mange af sine torsk på de effektive softbaits.

TRE TIPS TIL SUCCES LANGS BOLVÆRKET
Flere unge lystfiskere fisker jævnligt på havnen. En af dem er Jannick Lønbøg Rottensten, der har mange fine torsk på samvittigheden, så vi har bedt ham komme med tre gode tips til, hvordan man får succes langs bolværket. Tjek dem her.

Tip 1 - Valg af stang, hjul og line:
– Det lette fiskeri efter torsk i havnen kan være rigtig underholdende. En stang, der har en kastevægt på 10-30 g og er 7-9 fod, er passende til fiskeriet i havnen. Et hjul str. 2500 eller 3000, hvor der er påspolet fletline med en diameter på 0,12-0,18 mm passer fint til fiskeriet.

080Cb2401dc3fe96f2c2ec1397aa0681ccf081b2 Jannick foretrækker softbaits og rotationsgennemløbere til havnefiskeriet.

Tip 2 - Valg af endegrej:
– Du kan bruge en masse forskellige slags endegrej til torsk. Men der er to slags endegrej, som jeg bruger mest og fanger stort set alle mine torsk på, nemlig softbaits og rotationsgennemløbere. Softbaits fås i mange forskellige farver og former, og de har en livlig gang i vandet. Jeg kan anbefale at bruge softbaits i størrelsen 8-12 cm, monteret på et jighoved  i vægtklassen 15-20 g med en passende størrelse krog.

– Rotationsgennemløbere er forholdsvis undervurderet til havnetorskene. De kaster langt og fanger også en del flotte havnetorsk. Når man har kroget en fisk, kan fisken ikke bruge vægten af gennemløberen til at smide krogen, da gennemløberen vil glide op og ned af linen. De roterer i spinstop, og det kan torskene ikke stå for. Stort set alle torsk, jeg har fået på rotationsgennemløbere, har hugget i spinstoppet.

Hvor Man Må Fiske Her kan du se, hvor du må fiske under Havnecup 2019.

Tip 3 – Fiskemetode:
– Torsken lever langs bunden, og det er meget sjældent, at den bevæger sig langt op i vandsøjlen. Derfor er det en god ide at fiske helt nede langs bunden. Når jeg fisker torsk med rotationsblink, så fisker jeg dem langsomt og laver lange spinstop henover bunden. Husk altid at have kontakt med gennemløberen i spinstoppet, da det tit er der, torsken hugger.

– Måden, jeg fisker softbaits på, er lidt anderledes, men lidt samme princip. Når agnen har ramt bunden, ruller jeg lidt ind, imens jeg giver agnen nogle ryk. Derefter holder jeg stram line, imens agnen falder til bunds, så jeg kan mærke, når torsken hugger, og kan give et solidt modhug.

Følg Jannick på Instagram.