Kom med Fishing Zealand på fisketur i efterårsferien

FZUGE2 Foto: Fishing Zealand.

Traditionen tro byder Fishing Zealand velkommen til en række spændende natur- og fiskeoplevelser i løbet af efterårsferien – i år i samarbejde med ni lokale lystfiskerforeninger. Størstedelen af arrangementerne henvender sig til børn og unge, men voksne kan også sagtens være med.

Efterårsferien står for døren, vejrudsigten ser fornuftig ud og rundt på hele Sjælland topper fiskeriet efter en lang række fiskearter. Og så er det endda Fishing Zealand Uge, og der er derfor fyldt med fede fiskearrangementer rundt om på hele Sjælland! Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme afsted på fisketur – og samtidig få børnene med ud til vandet.

– Vi ser helt vildt meget frem til – sammen med de lokale foreninger – at tage imod rigtig mange børn og unge og give dem en god oplevelse med og i naturen i den kommende uge, fortæller Henrik Larsen, børne- og unge koordinator i Fishing Zealand.

Find et fiskearrangement i dit lokalområde

 

Guldborgsund


Vordingborg


Næstved


Kalundborg


Odsherred


Holbæk


Roskilde


Gribskov


Stevns

Og ifølge Henrik Larsen kan man godt glæde sig – uanset om man er nybegynder eller fiskeekspert.

– Når man deltager til et arrangement i Fishing Zealand Ugen, så færdes man ude i naturen og er derfor med på forreste række, når efteråret ruller sig ud med dalende temperaturer og et løvdække i flotte rød-gule farver. Naturen og særligt vandet er således med til at skabe en flot kulisse for det, som det i virkeligheden drejer sig om - nemlig lystfiskeriet. Og uanset om man er debutant eller mere garvet, så vil der være hjælp og vejledning at hente til alle arrangementer. Sammen med de lokale sportsfiskerforeninger sætter vi en ære i, at alle skal have en god oplevelse med hjem fra dagen. Derfor forsøger vi at vurdere, hvem der skal have hjælp til hvad, og ikke mindst, at denne instruktion er vedkommende og i øjenhøjde på målgruppen, siger han.

Tålmodige drenge… og piger!
Tror man, at lystfiskeri kræver mere tålmodighed, end børn har, eller at lystfiskeri kun er for drenge, så tager man ifølge Henrik Larsen helt fejl. I Fishing Zealand har man nemlig oplevet, at børnene er 100% fokuserede under fiskeriet, og at flere og flere piger er med til Fishing Zealands arrangementer. Så alle er mere end velkomne!

– Rigtig mange børn har faktisk en langt bedre tålmodighed, end man måske skulle forvente, og når tålmodigheden belønnes med en fisk, måske endda den første, så er stemningen bare fyldt med autentisk glæde. Og så håber vi, at de sidste års sammensætning af deltagere vil fortsætte. Vi har nemlig oplevet at stadig flere piger bliver lokket med på fisketur - af deres mødre! FZ-Ugen er altså et glimrende eksempel på, at lystfiskeri ikke "bare" er en drengesport, fortæller Henrik Larsen.

Fiskeskole 18 Foto: Fishing Zealand.

Flot opbakning fra foreningerne
Som mange garvede lystfiskere ved, så er lokalkendskab nøglen til gode fiskeoplevelser og fangster. Og til årets Fishing Zealand Uge er hele ni sportsfiskerforeninger fra hele Sjælland med i planlægningen og afholdelsen af ugens fiskearrangementer. Det glæder Henrik Larsen.

– Det betyder rigtig meget for os, at vi har opbakning og medhjælp fra så mange foreninger som muligt. Det er ofte foreningsmedlemmerne, der kender de lokale fiskevande bedst og de kan ligeledes fortælle mere om deres "egne" fiskevande, lokalområdet og det aktive klubliv. Et sådant samarbejde giver gæsterne et lokalt tilhørsforhold og mulighed for at indgå i et meningsfyldt fællesskab, siger han.

Nyheder på programmet
Årets Fishing Zealand Uge byder i alt på 15 arrangementer i 10 forskellige kommuner, så der er rigeligt at vælge imellem. Nogle af arrangementerne er populære gengangere, men der er også blevet plads til helt nye.

– Vi har et par nye lokaliteter med i dette års program. Det drejer sig bl.a. om Lynghøjsøerne i Roskilde og Tryggevælde Å i Stevns. Det er altid spændende at kunne præsentere et program med nyheder, for vi har rigtig mange, som efterhånden har deltaget ved flere lejligheder og endda besøger flere af vores arrangementer i løbet af efterårsferien, slutter Henrik Larsen.

 

IMG 6116
Fiskeskole 20 1
Img 8399