Mange fisk og deltagere ved Fjordlandet Open

Mathias Lambropoulos 1 Mathias Lambropoulos vandt fotokonkurrencen med dette flotte billede af en kystfluefisker i aktion i de tidlige morgentimer.

Med knap 100 deltagere ved Fjordlandet Open blev der sat ny deltagerrekord for efterårsudgaven af fiskekonkurrencen ved Roskilde Fjord og Isefjorden. Der blev også fanget fint med fisk, og allerede tidligt lørdag morgen kunne arrangørerne meddele, at kun fisk over 50 cm kunne komme i betragtning til en præmie.

Lørdag den 21. og søndag den 22. september blev efterårsudgaven af fiskekonkurrencen Fjordlandet Open afviklet, og ved afslutningen søndag eftermiddag kunne Niels Lagergaard Pedersen fra Fishing Zealand med glæde konstatere, at der endnu engang var rekorddeltagelse ved efterårsudgaven, idet lige knap 100 lystfiskere havde valgt at deltage i konkurrencen.

A Kim Christoffersen 62 Cm Beskåret Kim Christoffersen havde virkelig gang i sit fiskeri, og hans største fisk på 62 cm vandt konkurrencen.

Hurtigt over 50 cm
Fjordlandet Open har - som Fishing Zealand i øvrigt - fokus på bæredygtigt fiskeri, og der lægges op til at praktisere Catch and Release. I løbet af konkurrencen kunne deltagerne derfor tage fotos af deres fangst sammen med et udleveret målebånd. Fotoet blev så indsendt til arrangørerne, og deltagerne kunne derefter vælge at genudsætte fangsten.

Det betød, at deltagerne løbende kunne følge udviklingen i konkurrencen via Fjordlandet Opens Facebookside, og allerede tidligt lørdag morgen var der indberette så mange fine fangster, at arrangørerne kunne meddele, at kun fisk over 50 cm kunne komme i betragtning til de fem præmier for største havørred.

Suveræn vinder
Konkurrencen var begge dage begunstiget med smukt vejr og så svag vind, at det var muligt at fiske overalt i de to fjorde, og ikke mindst morgenfiskeriet gav godt med fisk.

Det var blandt andet tilfældet for konkurrencens suveræne vinder Kim Christoffersen, der imponerede med at fange otte havørreder over 50 cm lørdag morgen. Den største på 62 cm blev konkurrencens vinderfisk. Søndag morgen fangede han yderligere en fisk på 54 cm.

Peter Lyk 3 Peter Lyks foto fra aftenen mellem de to konkurrencedage blev nummer to i fotokonkurrencen.

Essensen af fjordfiskeriet
Ud over selve fiskekonkurrencen kan deltagerne også sende fotos ind til Fjordlandet Opens fotokonkurrence. Det var der mange, der gjorde, og det satte de fem dommere på en hård opgave.

Med det udgangspunkt, at vinderbillederne skulle indeholde noget af essensen ved lystfiskeri i de to fjorde, valgte dommerne at tildele Mathias Lambropoulos førstepræmien for at fint foto af en fluefisker i aktion i det tidlige morgenlys. Andenpladsen gik til Peter Lyk for et fint stemningsbillede fra aftenen mellem de to konkurrencedage.

Troels Fræhlke Nielsen Flere fik samlet affald i de udleverede "Havfalds-poser".

Affaldsindsats
I forbindelse med konkurrencen fik deltagerne udleveret poser til indsamling af affald ude ved kysten, og ved at indsende fotos af deres indsats kunne deltagerne være med i lodtrækningen om to gavekort á 500 kr.

Det var der mange, som gjorde, men der var også flere, der kom med den positive melding, at der faktisk ikke var så meget affald at finde lige i øjeblikket.

Penge til lokal vandpleje
I forbindelse med konkurrencens start blev der solgt lodder til et amerikansk lotteri. Det gav et overskud på 5484 kr., som arrangørerne nu skal finde en passende modtager til. Pengene skal nemlig gå til vandplejearbejde ved de to fjorde, så de bidrager til at optimere havørredfiskeriet i de kommende år.

2019 09 22 17.10.14 Kim Christoffersen (tv) modtog førstepræmien til en værdi af 10.000 kr.
2019 09 22 17.15.21 Mathias Lambropoulos (tv) vandt fotokonkurrencen og 2.000 kr.
2019 09 22 17.14.26 Peter Lyk (tv) blev nummer to i fotokonkurrencen.