PC020093 Der er masser af fiskevand i de to fjorde, hvor du må fiske ved Fjordlandet Open. Gå på opdagelser, måske finder du vinderfisken på et nyt spot.

Her får du tre erfarne kystfiskeres gode råd til, hvordan du får succes ved efterårets udgave af Fjordlandet Open, hvor det gælder om at fange den længste havørred i Roskilde Fjord og Isefjord. Du får også masser af information om konkurrencen, der finder sted den 20.-22. september 2019.

Fjordlandet Open er en fiskekonkurrence, hvor arrangørerne lægger op til at deltagerne praktiserer Catch and Release. Deltagerne skal derfor tage et foto af fiskene sammen med det målebånd, de får udleveret. Fotoet indsendes til dommerne, og den, der har fanget den længste fisk, vinder konkurrencen.

Konkurrenceområdet er Roskilde Fjord og Isefjord. Det er et stort område med mange muligheder, så vi har bedt tre kystfiskere med masser af erfaring om at komme med nogle bud på, hvordan du får succes med fiskeriet i de to fjorde. Tjek dem nedenfor.

DSC 0223 Lucas foretrækker pladser, hvor der er godt gang i vandet.

Lucas Lund Msiska
Lucas Lund Msiska fra gruppen FinFollowers fisker både flue på yderkysterne og i fjordene. Selv kommer han ikke ud at fiske til Fjordlandet Open, for han er nemlig én af de fem dommere i konkurrencen.

Her er hans bud på pladser, teknik og fluer.

 

Fjordlandet Open

 

Program

 

Fredag den 20. september kl. 18-21 i Værftscafeen, Havnevej 7 i Holbæk:

- Velkomst og aftensmad.

- Registrering og udlevering af målebånd.

- Foredrag og oplæg ved Kaare M. Ebert og Morten Have

 

Lørdag den 21. september:

- Fiskeriet starter kl. 00.01

 

Søndag den 22. september:

- Fiskeriet slutter kl. 16.00

- Der er præmieoverrækkelse fra kl. 17.00 i Værftscafeen, Havnevej 7 i Holbæk.

 

Se det detaljerede program her.

 

Billetter

Billetter til Fjordlandet Open købes her.

 

Pladser
Lucas foretrækker pladser med markante stenrev og badekar, som han mest finder i den ydre del af fjorden. Han starter med at tjekke forholdene på dagen, for han opsøger helst pladser, hvor der er så meget gang i vandet, som muligt. Der må gerne være en god sidevind og gerne lidt strøm.

Teknikker og taktik
Lucas fisker vandet hurtigt igennem, for det gælder om at finde fiskene.

– Det betyder, at jeg ofte er i konstant bevægelse, indtil jeg har fundet fisk. Lige meget hvor god en flue, du har på forfanget eller hvor dyr en stang, du har i hånden, kan man ikke fange fisk, der ikke er der, slår han fast.

Den valgte plads får dog chancen flere gange, inden han skifter plads. De mest lovende stræk går han igennem igen og med en anden flue eller teknik, og først hvis der er helt dødt, hopper han i bilen og søger andre steder hen.

Lucas Nogle af Lucas' fluer: Kern-reje, Bruno, STF-reje og Tangloppe.

Fluer
– Til trods for at jeg er ret ivrig fluebinder, tillægger jeg ikke mine fluer bestemte evner. Jeg tror, det vigtigste er at finde fødesøgende fisk. Langt hen af vejen kunne man nok klare sig igennem hele året med to- tre fluer i æsken, og størstedelen af tiden har jeg en rejeimitation for enden fortæller Lucas og fortsætter:

– Generelt er det forholdene, der dikterer, hvilke fluer jeg bruger. Er der gang i vandet, går jeg lidt op i størrelsen og vælger en kraftigere farve. Er vandet fladt og klart, går jeg ned i størrelse.

Præmier

1. præmien: 5000 kr. kontant + et gavekort på 5000 kr. til Patagonia beklædning hos Pro-Outdoor.

2. præmien: 3000 kr. kontant + et gavekort på 2000 kr. til Patagonia beklædning hos Pro-Outdoor.

3. præmien: 2500 kr. kontant.

4. præmien: 1500 kr. kontant.

5 .præmien: 1000 kr. kontant.

 

Fotokonkurrence

Sideløbende med fiskekonkurrencen kan deltagerne indsende fotos til fotokonkurrencen. De to bedste præmieres med 2500 kr. og 1000 kr.

 

Regler

Reglerne for Fjordlandet Open kan læses her

 

Tag billede af affald og vind gavekort

I samarbejde med Havmiljøvogterne, der leverer særlige indsamlingsposer, opfordrer Fjordlandet Open deltagerne til at samle affald ind ude ved kysten.
Hvis du tager et billede af affaldet og sender det ind, deltager du i lodtrækningen om to gavekort á 500 kr. Det er dog en forudsætning, at du er til stede ved præmieoverrækkelsen søndag eftermiddag, ellers trækkes lod igen.

 

Arrangør

Fjordlandet Open arrangeres af Fishing Zealand i samarbejde med VisitHolbæk og Pro Outdoor i Holbæk.

 

Keld Juul Michaelsen
Keld Juul Michaelsen fra Fabulous Fly Fishing fisker rigtig meget i de to fjorde og har et stort kendskab til forholdene. Keld er ligesom Lucas én af de fem dommere i konkurrencen.

Her får du hans råd.

Find de trækkende fisk
– Da der er indtræk i fjordene mod åerne, er de nordlige pladser i begge fjorde helt klart et oplagt sted at fiske. Men afskriv ikke de pladser, som vi fisker tidligt forår som vige/bugter, da fiskene kan være meget længere nede, end vi umiddelbart tror, fortæller Keld.

Han anbefaler at opsøge pynter og odder, hvor fiskene gerne standser op.

Keld vælger også gerne pladser, hvor det er muligt at affiske lange stræk, og så husker han at affiske det helt lave vand ved både at kaste langs med land og ind mod land.

– Fluer, som jeg vil anbefale, er Guldbassen, Brunbassen, Aliverejen, Fjordbæstet og eventuelt skumfluer, hvis du går efter actionmættet fiskeri, slutter Keld. 

Michael A Michael med sin vinderfisk fra 2018, hvor Nordkysten var en del af konkurrenceområdet.

Michael Myrup Andersen
Michael Myrup Andersen vandt Fjordlandet Open i foråret 2018, hvor der på grund af vejret også blev fisket på Nordkysten. Det var her, Michael fandt sin vinderfisk, men han kan også godt finde dem i fjordene.

Her får du hans bud på, hvordan især spinnefiskeren griber det an.

Pladser
– Jeg fisker mest i Roskilde Fjord. Mange synes fjorden er uoverskuelig, og da der de fleste steder skal vades langt ud for at nå dybere vand og de mørke bælter af vegetation, er der generelt færre fiskere i Roskilde Fjord, fortæller Michael.

10 hotte kystpladser i Isefjorden

 

Det nye nummer af Sportsfiskeren kommer på gaden den 9. september.

 

Her kan du blive klædt rigtig godt på til dit fiskeri i Isefjorden, for i artiklen ”10 hotte kystpladser i Isefjorden” udpeget Isefjordseksperten og tidligere vinder af Fjordlandet Open Lars Juel Hansen nogle af hans foretrukne pladser og kommer med gode råd til, hvordan de fiskes.

 

Bliv medlem og få bladet!

 

 

Nye pladser finder han ved hjælp af Kraks luftfoto. Her ser han efter variation i bundforholdene eller forhindringer, der kan holde på fiskene.
På selve dagen konsulterer han Sejladsudsigten for at tjekke vandstanden og de aktuelle vindforhold.

Teknikker og endegrej
Michael bruger primært spinnestangen i jagten på fjordens havørreder. Det giver mulighed for at fiske under stort set alle vindforhold, også i forholdsvis kraftig modvind, hvor fiskene virkeligt kan været i hugget.

Han fisker også så let som muligt, da hans erfaring er, at det giver de største fangster.

– Mit foretrukne set-up er helt klart en MO Coast Slim wobler fra ABU kombineret med en Kobberbasse som ophænger. Det var også denne wobler, der sikrede mig førstepladsen i Fjordlandet Open foråret 2018, fortæller Michael.

– Når jeg en gang imellem tyer til fluestangen, er der gerne en lyserød Pattegris eller en Guldbasse for enden af linen, slutter han.

Michael A 2 Michael Myrup Andersens foretrukne setup består af en MO Coast Slim wobler kombineret med en Kobberbasse som ophænger.