Ny bog: Et liv i fisk

DSC00929 1

Den passionerede lystfisker og radio- og TV-vært Gordon P. Henriksen er på vej med en ny bog. "Et liv i fisk" handler om lystfiskeri som passion, og hvorfor det er så fantastisk at bruge timevis på søen og ved havet. Bogen er sat til at udkomme i foråret 2020.

DSC01504 1 Foto: Columbus Leth.

Gordon P. Henriksen har arbejdet med formidling af lystfiskeri hele sit liv. Hans passion for lystfiskeri har spredt sig til danskerne via fjernsynet, internettet, radio, podcasts og fiskemagasiner – og nu debuterer han som forfatter.

Bogen Et liv i fisk er planlagt til at udkomme på Gads Forlag i foråret 2020. Gordons bog vil ikke være en teknisk bog om, hvordan man fanger fiskene, men snarere en masse perspektiver og tanker om, hvorfor vi fisker, og om alt det, der er så fantastisk ved fiskeri.

Bogen vil indeholde Gordons filosofiske betragtninger om blandt andet lystfiskeri som et bindeled til naturen, tanker om at slå ihjel, glæden ved at sætte en fisk ud igen, lystfiskeri som kur mod vinterdepression, kammeratskabet og sammenholdet, som lystfiskeri kan skabe og meget mere.

Der er blandt andet afsnit om kutterture på Øresund med gutterne, storbyens streetfishing, afhængigheden af vertikalfiskeriets kontante fix, om at give fiskeglæden videre til andre, ikke mindst sine egne børn, samt en masse andre perspektiver og eventyr om lidt af alt det som moderne lystfiskeri har at byde på.

DSC02316 Foto: Columbus Leth.

For mange er en af de vigtigste glæder ved lystfiskeriet det at spise sin fangst, og bogen er også spækket med en masse opskrifter, primært på fiskeretter, på alle de arter, Gordon ynder at fiske efter: torsk, fladfisk, sandart, makrel og havørred, men også på ultimative ”madpakker” til fisketuren, den perfekte kogekaffe, honningsyp, strandcocktails og andre lækkerier.

Gordon betragter sig selv som en passioneret og dygtig hverdagskok, og han har længe drømt om at dele sine mange retter med flere end bare de kunder, venner og familie han normalt serverer dem for.

Bogen byder dog ikke kun på Gordons egne retter og perspektiver. Gordon har et stort netværk af fiskekammerater og kokke, og flere af disse venner deltager i bogen med deres bud på lækre og simple fiskeopskrifter. Således vil Nikolaj Kirk, Thomas Rode, Francis Cardenau, Simon Jul, Jan Gildam og flere andre byde ind med opskrifter – samt deres perspektiver på fisk, natur, fødevarer og madlavning.

DSC03192 Foto: Columbus Leth.

Bogen bliver en stærk visuel oplevelse, hvor billederne får plads til at supplere teksterne og fortælle historier i sig selv. Billederne til bogen leveres af Columbus Leth, der ud over at være passioneret lystfisker og outdoor-fotograf også er kendt som en af Danmarks dygtigste madfotografer.

Columbus har vundet flere priser og bl.a. fotograferet kogebøger for Nikolaj Kirk, Mette Blomsterberg, Tina Scheftelowitz, Jesper Vollmer, Timm Vladimir, Trine Hahnemann og mange flere. Gordons fiskeoplevelser og madretter kommer dermed helt sikkert til at præsentere sig fra deres flotteste side.

Man kan derfor allerede roligt glæde sig til, at bogen udkommer til foråret.