Deltag i juniorlederkurset og få fiskeoplevelser for livet

Juniorlederkurset.jpg Unge lystfiskere fra hele Danmark mødes på det årlige juniorlederkursus. Foto: Stefan Skovbo.

Deltag i Danmarks fedeste fiskeuddannelse for unge den 14.-19. oktober 2019. På juniorlederkurset bliver du en skarpere lystfisker og lærer at formidle fiskeriet til andre.

Praktiske oplysninger

Danmarks fedeste fiskeuddannelse for unge foregår den 14.-19. oktober 2019 på Aalestrup Naturefterskole i Nordjylland. Kurset er for alle unge lystfiskere i alderen 13-18 år.

Kursusprisen på 2.600 kr. for Fiske 1, 2 eller 3 inkluderer ophold, alle måltider og undervisningsmaterialer. Deltagerne skal dog selv betale for transport til og fra kursusstedet. Bemærk, at mange kommuner refunderer kursusgebyret helt eller delvist, da der er tale om et lederkursus.

Sådan får du plads på kurset
Deltagere på juniorlederkurset bliver ofte udpeget af sportsfiskerforeningerne. Du skal derfor fortælle formanden eller juniorlederen i din forening, at du gerne vil på juniorlederkursus. Hvis din forening giver dig lov, betaler foreningen muligvis for dit kursus. Alternativt kan du deltage for egen regning. Husk, du kan godt deltage i kurset, selvom du ikke er medlem af en forening.

Send din ansøgning om deltagelse senest den 6. september 2019 via dette link: 
www.sportsfiskeren.dk/tilmelding

Hvert år i uge 42 mødes unge lystfiskere fra hele landet på Danmarks Sportsfiskerforbunds juniorlederkursus for at fiske sammen, blive dygtigere til at fiske og lære, hvordan man formidler fiskeriet til andre. Juniorlederkurset er for alle unge lystfiskere i alderen 13-18 år, som har lyst til at fiske hele efterårsferien sammen med andre unge og kursets dygtige instruktører.

– På juniorlederkurset skal vi lave alle mulige spændende ting, som handler om fiskeri. Vi skal støbe vores egne blink og binde vores egne fluer, vi skal lære om fiskebiologi, vi skal optage video og redigere video. Derudover skal vi ud og have en masse gode fiskeoplevelser. Vi skal blandt andet fange laks og havørred, og vi skal fiske i både å og fjord, siger kursusleder Niels Lynggaard.

Læs mere om kurset her

Fiskekammerater fra hele landet
Juniorlederkurset er en fiskeuddannelse, der forløber over tre moduler tre år i træk. Efter tredje modul kan du kalde dig færdiguddannet juniorleder. Nogle bruger kurset som springbræt til juniorarbejdet i en sportsfiskerforening. Andre deltager i juniorlederkurset for at blive bedre til at fiske og komme tættere på fiskeriets mange facetter. Fælles for alle deltagere er, at de oplever det gode sammenhold på juniorlederkurset og får nye fiskekammerater fra hele Danmark.

– Juniorlederkurset giver nogle bekendtskaber rundt om i landet, som kan give mange gode fiskeoplevelser siden hen. En af mine venner fra JLK har besøgt mig i København, og han kommer også til København og fisker med mig i sommerferien, fortæller Marius Dam Jespersen, der har deltaget i modulerne Fiske 1, 2 og 3.