Støt en god sag: Juniorlederkurset

IMG_9514.jpg

Når du køber tøj eller fiskeudstyr via Danmarks Sportsfiskerforbunds webshop, er du med til at støtte op om en række projekter, der skal forbedre lystfiskeriet i Danmark. Vi kalder det ”Støt en god sag”. Her kan du læse mere om, hvad din støtte går til.

STØT EN GOD SAG

Når du køber produkter på Danmarks Sportsfiskerforbunds webshop, støtter du bl.a.…

 

– Juniorlederkurset

 

– Lystfiskeriets Dag

 

– Den Sjællandske Grusbande

 

– Uddannelse af frivillige i restaureringsarbejde

 

– Udvikling og uddannelse af fiskeinstruktører

 

– Foreningskonsulenterne der udvikler foreningsarbejdet

 

– Det videnskabelige magasin Miljø & Vandpleje

 

– og en række andre projekter…

Hvert år inviterer Danmarks Sportsfiskerforbund alle sine unge medlemmer på en hel uge med fisketure, grejfremstilling, foredrag, kammeratskab og højt humør. Anledningen er forbundets traditionsrige juniorlederkursus (JLK), der traditionen tro afvikles fra mandag til lørdag i denne uge, uge 42,  på Aalestrup Naturefterskole. Et kursus, der er blevet afholdt årligt siden 1955 – det vil altså sige, at det er 63. gang i år.

Det handler om at blive en bedre lystfisker og instruktør
Juniorlederkurset er for unge mellem 14 og 18 år, som gerne vil dygtiggøre sig inden for lystfiskeriet og samtidigt kunne tænke sig at dele sin ekspertise med andre unge i sin forening.

Dygtige instruktører fra Sportsfiskerforbundet guider de unge lystfiskere gennem en tætpakket fiskeuge og udvider deres viden inden for alle typer af fiskeri. De unge lystfiskere bliver desuden trænet i at undervise andre, så de bliver gode juniorledere hjemme i foreningen.

– Vi er stolte af og ser det som en utrolig vigtig opgave, at kunne videreføre lystfiskeriets glæder til den nye generation og bakke foreningerne op i deres arbejde for at få flere unge ud i naturen, væk fra skærmen og ud til å, kyst, sø og mose. Juniorlederkurset er til for at give de unge en oplevelsesrig uge, hvor de samtidig lære en helt masse – både som lystfiskere og som mennesker, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Tak for din støtte 
Juniorlederkurset er blandt andet finansieret af midler fra projekt Støt en god sag. Projektet har eksisteret i årevis i et tæt samarbejde med Geoff Anderson, der donerer 40-50% af indtægterne fra tøjsalget via Støt en god sag til en række projekter i Danmarks Sportsfiskerforbund.

– Hos Geoff Anderson er vi glade for at kunne støtte op om forbundets juniorlederkursus. Vi tror nemlig på, at juniorlederkurset giver de unge lystfiskere et solidt fundament for deres fremtidige fiskeliv, hvor de både får praktisk viden og venskaber for livet. Vi elsker nemlig at klæde folk på til nye fiskeeventyr, siger Jakob Sørensen fra Geoff Anderson.

Ønsker du at støtte op om Juniorlederkurset, så slå et smut forbi vores webshop her og find gode tilbud på lækker fiskebeklædning.

PS: Følg i disse dage Juniorlederkurset på vores Instagram-konto, hvor de unge fiskeaspiranter har overtaget profilen helt til på lørdag.