Gudenåen disker op med storlaks

fisk 25-5-4.jpg Johnny Nielsens laks på 14,8 kg og 116 cm blev fanget på zone 1 af Gudenåen.

Lørdag morgen den 25. maj ”ramte” Johnny Nielsen sit livs fisk i Gudenåen på knap 15 kg. Her får du beretningen om storfisken.

I løbet af efteråret 2018 havde Johnny Nielsen fra Bjerringbro godt fiskeri på zone 1 af Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforenings fiskevand, og i år havde han sat sig for at fange en ægte forårslaks på strækket, og det skulle vise sig at blive en realitet efter en hektisk fight, der var lige ved at gå galt.

– Laksen huggede kun 5 meter fra mig, så jeg så straks siden af noget stort, da den tog spinneren. Herefter tog den 30 meter udløb nede ad åen og frygten for, at jeg ikke kunne stoppe den, var stor. Men da jeg strammede bremsen, stoppede den heldigvis. Herefter "pumpede" jeg den retur, hvorefter den store udfordring startede. Nu tog den cirka 10 meter ned ad åen, og så gik den ind til min egen side. Her viklede snøren sig rundt om en kæp, der stak ud i vandet. Jeg forsøgte forgæves at få snøren fri, hvorefter jeg hoppede i åen i vand til brystet og kom hen til kæppen og brækkede den, så snøren var fri igen, siger Johnny Nielsen og fortsætter:

– Jeg stod stadigvæk ude i vandet, og nu viste laksen træthedstegn. Nu var det nu. Første gang den vendte bugen lidt i vejret, fik jeg fat i halen, smed stangen på land og fik den anden hånd ind ved gællerne, og så blev fisken kanet op efter en fight på cirka 20 minutter.

Johnny var den eneste lystfisker ved åen så langt øjet rakte, så det eneste publikum var ådalens græsende køer.

– Her sad jeg så - plaskvåd - og med en måbende flok køer, der kiggede på mig. Jeg skreg og råbte med mine lungers fulde kraft, men jeg var helt alene ved åen, så det var kun køerne, der hørte seancen, slutter han.

Fisken vejede 14,8 kg og målte 116 cm, og den blev fanget på en FC-upstream spinner på 20 g.