Det kan I opleve på Lystfiskeriets Dag i det jyske

Lystfiskeriets Dag_1.jpg Chancen for fangst er stor, hvis I besøger en fiskesø på Lystfiskeriets Dag. Foto: Arkivfoto.

Søndag den 19. maj er der masser af muligheder for gode fiskeoplevelser på Lystfiskeriets Dag i Jylland.

Husk fisketegnet

Når I fisker på Lystfiskeriets Dag, skal I have et gyldigt fisketegn til voksne mellem 18 og 64 år, med mindre I skal fiske i en put and take-sø. Børn og unge under 18 og ældre på 65 og derover skal ikke indløse fisketegn.

Køb statens fisketegn her

Vil I gerne prøve kystfiskeri efter hornfisk eller måske søfiskeri efter gedde eller ørred, så har I muligheden på Lystfiskeriets Dag søndag den 19. maj. I Jylland kan I vælge mellem en række arrangementer sammen med sportsfiskerforeninger, naturskoler, kommuner og fiskesøer. I år markerer foreningen Danske Ørredsøer sit 25 års jubilæum med flere arrangementer i put and take-søer på Lystfiskeriets Dag.

I Nordjylland kan I prøve fiskelykken i Guldager Sø med Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn i samarbejde med Liver Å Lystfiskerforening, Tannisbugt Natur- og Vandlejeforening og Medeklubben "Skallen". Frederikshavn Lystfiskerforening indbyder til fiskeri i Bangsbo Å og i voldgraven ved Bangsbo Hovedgaard, og Lystfiskerforeningen Waders inviterer til hyggefiskeri efter hornfisk ved Sebbersundbroen.

I Aalborg har Trekanten Bibliotek og Kulturhus slået sig sammen med lokale lystfiskere og naturvejledere fra Aalborg Kommune om to arrangementer i anledning af Lystfiskeriets Dag. De tyvstarter lørdag den 18. maj med fluebinding i kulturhuset og fortsætter den 19. maj med fiskeri efter hornfisk og havørred og indsamling af muslinger og østers ved Hesteskoen ved Limfjorden.

I Midtjylland kan I fiske hornfisk ved Fornæs Fyr med Sportsfiskerforeningen for Grenå og Omegn. Hvis hornfiskene vil bide, bliver de renset og tilberedt, så I kan få en smagsprøve.

På naturskønne Helgenæs tager Helgenæs Naturefterskole imod jer for at fiske havørred, hornfisk og fladfisk sammen med jer.

I Holstebro holder juniorafdelingen i Holstebro og Omegns Fiskeriforening en geddetur til vandkraftsøen for familier, og Bjerrely Fiskesø ved Herning tilbyder 2 timers fiskeri til 20 kr. for børn under 15 år – med fangstgaranti, for hvis der ikke er fangst, får man en frisk ørred med hjem til aftensmaden.

Hos Fiskeriforeningen Gudenåen er der gratis fiskekonkurrence og sejlture for børn under 18, og i Højkilde Fiskesø er der gratis fiskeri for børn under 18 sammen med Lystfiskerforeningen af 1926.

Horsens og Omegns Sportsfiskerforening har i år fusioneret Lystfiskeriets dag med Havnens Dag på Horsens Havn, som foregår lørdag den 25. maj. I samarbejde med havnen og Dansk Amatørfiskerforening inviterer Horsens om Omegns Sportsfiskerforening til et event den 25. maj, som blandt andet byder på en fiskekonkurrence for børn og udstilling af grej fra amatørfiskerne.

Lystfiskeriets Dag_2018.jpg På Lystfiskeriets Dag kan dit barn få hjælp til at komme i gang med at fiske. Foto: Arkivfoto.

I Sydjylland er der mulighed for at besøge flere fiskesøer på Lystfiskeriets Dag. Filskov Fiskesø & Grej.dk tilbyder gratis fiskeri i fiskesøen i Grindsted for børn til og med 12 år. Ved Drostrup put and take-sø står Vejen og Omegns Sportsfiskerforening klar til at hjælpe børn og familier med at fange ørreder på orm eller power baits, og i Frueskov Fiskesø er der på Lystfiskeriets Dag gratis fiskeri for børn.

Marielundssøen danner i år rammen om Lystfiskeriets Dag med Kolding Sportsfiskerforening. Unge under 18 år kan prøve fiskeriet i søen under kyndig vejledning af foreningens juniorledere.

Vil I fiske i åen, kan I besøge Vejle Sportsfiskerforening, hvor der er gratis fiskeri på et udvalgt stykke af åen og mulighed for at låne fiskeudstyr.


Hygge og naturoplevelser
Selvom Lystfiskeriets Dag handler om at fiske, vil I også opleve alle de andre gode ting, der følger med lystfiskeri og livet i en sportsfiskerforening. Nærværet i naturen og hyggen omkring en god kop kaffe eller mad over bål er en del af det.

På Lystfiskeriets Dag serverer mange arrangører gratis pølser og sodavand eller smagsprøver af røget fisk, så I kan holde blodsukkeret ved lige under fiskeriet.

Find mere info om de enkelte arrangementer her: