Trout Camp 2019 gav masser af fisk

60D5A1FD-A2CA-4035-8986-A9D85CE83EE6.JPG Udover at fiske det meste af tiden blev der også set havørredfilm, ligesom der blev fundet plads til tilberedning af muslinger, vadestøvlekast og en iskold dukkert i bølgerne.

I weekenden 12.-14. april afholdt Danmarks Sportsfiskerforbund ungdomskurset Trout Camp på Tåsinge. Den charmerende lejrskole ved Vindebyøre dannede for fjerde år i træk rammen om en weekends fiskeri for unge, ihærdige kystfiskere.

DSC_1071 copy.jpg Hele årets hold af ivrige kystfiskere, som fiskede langs de smukke kyststrækninger på Tåsinge.

Hele 18 unge lystfiskere brugte indledningen på påskeugen på at lære om havørredfiskeri, da Danmarks Sportsfiskerforbund afholdt Trout Camp på Tåsinge. Lokalkendskab blev dog sat på noget af en prøve, da de unge kursister blev mødt af kraftig og kold østenvind ved den ellers idylliske lejrskole ved Vindebyøre, hvor ungdomskurset fandt sted.

De rekordlave temperaturer til trods lykkedes det dog holdet at fange hele 42 havørreder henover weekenden. Langt størstedelen af disse fiske målte 40-45 cm. Der blev dog også landet store nedfaldsfisk op til 75 cm, ligesom Janus Frej fra Odense landede og genudsatte en tyk, blank forårsfisk på 60 cm. Langt størstedelen af fiskene blev fanget på flue henover weekenden, men der blev også prøvet med både blink og fjordreje. 

 

DSC_1060.JPG På fisketurene blev der også samlet plastik, og som det kan ses, var der desværre meget at finde.

En kongeweekend
Gutterne bag græsrodsbevægelsen #Plasticinthebasket havde sendt fede stickers til alle deltagere, så der sideløbende med fiskeriet foregik en plastikindsamlingskonkurrence. Og selvom plastikindsamling ikke lyder som en sjov aktivitet, så kan det nemt blive det i det rette selvskab.

– Det har været en kongeweekend med spændende fiskeri, godt kammeratskab og plastikindsamling, som gør vores kyster lige lidt flottere at se på, siger Ludvig Morales fra København, som var en af de mange nye deltagere på kurset.

Årets Trout Camp-net gik til Max Bartholin fra København, som dermed forpligtede sig til at fremvise en blankfisk i nettet, inden næste års kursus.