Den dag Tobias blev lystfisker

IMG_3509.JPG Det var alt andet end kedeligt, da Tobias fik sin havørreddebut ved fjorden.

Når man er 13 år og keder sig i påskeferien, er det godt, man har en far, der kan tage én med på fisketur. Endnu bedre bliver det selvfølgelig, når resultatet bliver, at man fanger sin første havørred og ikke mindst, når det er en stor én af slagsen.

Om morgenen onsdag den 17. april begyndte Tobias at kede sig, så hans far, Jonas Reenberg Nielsen, foreslog, at de tog på fisketur ud til kysten.

Den var Tobias med på, så de kørte fra hjemmet i Ølsted syd for Frederiksværk ud til en plads på nordkysten af Sjælland.

– Da vi ankom til det udpegede spot, kunne jeg se, at forholdende med bølger og tang i vandet ikke var de bedste for Tobias’ første tur i waders. Vi måtte hurtigt indse, at det var umuligt for Tobias at få snøren i vandet, fortæller Jonas.

Valgte at give fjorden en chance
De besluttede derfor at tage hjem igen, men lysten var der stadig, så undervejs valgte de at prøve en tur til fjorden i stedet. Her så der godt ud med stille vand, ingen tang og flere andre kystfiskere, som allerede var godt i gang.

– Vi fik rigget til og gik ud mellem de andre lystfiskere i vandet. Vi kastede et par kast, og jeg når lige at få vejledt Tobias i kastelængden, inden han mærker de første nap i blinket. Jeg opfordrer ham til at prøve at lave et spinstop, og i det samme kan jeg se en stor blank bevægelse i vandet få meter foran ham. Tobias har bid! Fisken springer fri af vandet, og viser sin fulde størrelse lige foran os, fortæller Jonas.

Jonas opdager, at han har glemt at få stillet bremsen på hjulet, men det lykkes at få den reguleret, så det ikke går galt, da fisken i stor fart trækker ud.

Klarede selv fighten
– Jeg spørger Tobias, om jeg skal tage over, da jeg klog af skade ved, hvor vigtigt det vil være for ham ikke at miste en fisk af den størrelse. Tobias insisterer på selv at forsøge at få fisken i land. Han bevarer roen, følger mine anvisninger og får, efter ca. fem minutters heftig fight, selvstændigt fisken tæt nok på, til at jeg kan nette Tobias' første havørred på 2,374 kg og 57 cm, beretter Jonas og afslutter:

– Tobias blev på land mødt af mange lykønskninger fra de øvrige lystfiskere, og han - og ikke mindst faren - var ikke til at skyde igennem af stolthed. Det er bestemt ikke sidste gang, vi tager sådan en tur sammen i waders efter de blanke.