Gang i forårsfiskeriet på Djursland

IMG_7064.jpg Tobiserne er inde under land, så en kystwobler er ikke noget dårligt bud på en sikker agn i de kommende uger.

Kysten er vågnet og der er gode meldinger om fisk fra syd til nord. Få kickstartet forårssæsonen på kysten når Grejbiksen den 30. marts indfører en ny tradition med en kystmesse for alle lystfiskere.

Forårssæsonen er årets højdepunkt for mange kystfiskere. Således også på Djursland, hvor vinterens fiskeri i år har været særdeles udfordrende med temmelig langt mellem snapsene. De seneste uger er der dog kommet pænt med fisk ind under land, og fra Aarhus Bugten i syd til Fjellerup i nord meldes der om pæne fangster.

Ny tradition med kystmesse
I weekenden introducerer Grejbiksen en ny tradition med en åben invitation til kystmesse. Det foregår den 30. marts fra kl. 9-15. Her kan du kigge forbi og møde folkene bag spændende mærker som Geoff Anderson, Zpey, Hardy m.fl. De lokale kystrotter Ove Monrad og Christian Rhode kommer også forbi og binder et par giftige fluer, ligesom wobler-snedker Anders Mikkelsen og den lokale guide Jonas Degn giver fifs til at lure de blanke havørreder langs de djurske kyster.

Du kan læse mere om kystmessen her.

Kystmessen kan samtidig fungere som opvarmning til Jyllands største kystkonkurrence Fjord til Fjord, der i år løber af stablen i weekenden 26.-28. april. Mon ikke der til kystmessen også kan opstøves diverse rygter om pladser, der er værd at besøge på de næste fisketure?

Blanke fiske i alle størrelser
At der allerede er noget at komme efter langs kysterne, beviste Søren Høgh i sidste uge. På den djurske yderkyst ramte han et pragteksemplar af en havørred, som først overgav sig efter en længere kamp på spinnestangen. Fisken vejede 3,6 kg og med en længde på ca. 5 tobiswoblere havde den bestemt taget godt for sig af de tobiser og børsteorm som nu er at finde tæt under land. Webredaktøren har også været ude at snuse til foråret og har på flere ture fået pænt med blanke fisk og på mange forskellige pladser. Kalenderen lyver ikke, det er endelig forår.

søren kystørred.jpeg
Sørens Høghs havørred med alternativt målebånd.
kystørreder.jpeg
Webredaktøren har også haft held med at støve en god portion blanke kystørreder op.