Drømmelaks fra Gudenåen

Oliver laks.jpg Oliver Seiersen er på trods af sine 18 år en særdeles erfaren lystfisker. Søndag kom han på den ultimative prøve, da han blev spændt for dette pragteksemplar af en forårslaks. Foto: Oliver Seiersen

En af åens yngre fiskere fik den helt store gevinst på årets første laksetur.

I onsdags kunne vi her på Sportsfiskeren.dk berette om årets første blanklaks fra Gudenåen, og weekendens fine vejr har givetvis trukket mange laksefiskere af huse. Selvom kalenderen kun akkurat har passeret marts, så er der tydeligvis trukket en flok ualmindeligt flotte blanklaks op i åen. En af de helt store laks gav søndag unge Oliver Seiersen sit livs fight. Her får i beretningen fra Oliver selv.

Oliver laks 2.jpg De foreløbige laks fra Gudenåen har været i en fantastisk kondition. Foto: Oliver Seiersen

Drømmefisk på 11.8 kg
– Lørdag aften besluttede jeg mig for, at søndag ville jeg prøve at fange en forårslaks i Gudenåen. Jeg mødtes med min kammerat Lasse på Zone 3 på Bjerringbros vand. Vi startede ud med Down stream spinnere, og begyndte ellers at fiske nedad. Imens vi fiskede nedad, snakkede vi om, at det kunne være fedt at fange en af åens helt store forårslaks. Efter kun 20 minutter kom der et ordentlig SUG i stangen… en stærk laks havde taget spinneren, og den ruskede voldsomt ude i strømmen. Efter en lang og intens fight kunne jeg lande en flot, stærk og blank han-laks. Jeg kunne ikke have klaret det uden min fiskemakker Lasse, som sikrede landingen i et net der viste sig lige lille nok. Vi skaffer os nok et større net inden næste laksetur. Laksen var i øvrigt 102 cm og vejede hele 11,8 kg. Fisken blev fanget på en Fc spinner i 25 g ”Down stream” rød/gul – sølv blad, fortæller Oliver.

Flere laksefangster i weekenden
Det er ikke kun Oliver, der har været heldig og dygtig i weekenden. På Bjerringbro Foreningens hjemmeside kan man se, at Poul E. Møller allerede fredag præsterede en laks på 96 cm og 8,9 kg, mens Arvid Sønderbæk søndag landede en laks på 7,17 kg på gul zone hos Langå Sportsfiskerforening. Hos Langå er der desuden fanget flere flotte havørreder mellem 64 og 71 cm. Selvom der naturligvis er langt mellem laksene i marts måned, så kan det tydeligvis lade sig gøre, hvis blot man opsøger heldet.