Ny lystfiskerguide til de bornholmske kyster

guide.jpg Den nye guide beskriver 16 gode fiskespots og udgives på både dansk, tysk og engelsk.

Destination Bornholm har netop sendt en ny lystfiskerguide på gaden som en hjælp til de mange, der besøger klippeøen for at fiske efter havørred.

Mange lystfiskere tager i vinter- og forårsmånederne turen til Bornholm for sammen med de lokale lystfiskere at gå på jagt efter de sølvblanke overspringere. Det er netop i de måneder, hvor den øvrige turisme kører på lavblus, at er der fokus på lystfiskerturismen. Destination Bornholm har derfor sendt en ny lystfiskerguide på gaden.

Pernille Kofod Lydolph, der er direktør i Destination Bornholm, forklarer:

– Vi har med den nye lystfiskerguide været tidligt ude i forhold til den nye nationale lystfiskerstrategi. Guiden står ikke alene i vores indsatser på området, men her og nu ønsker vi at give vores turister et godt værktøj til at finde fisken, men også til at overholde de lokale regler, der findes på Bornholm.

Den nye lystfiskerguide, der er trykt i 20.000 eksemplarer på dansk, tysk og engelsk, fortæller om 16 gode fiskespots med GPS-henvisninger. Guiden har desuden fokus på fredningszoner og fredningstider, og forklarer i flotte billeder, hvordan havørreden ser ud i sine forskellige livsstadier.

Bornholm får ros for den nye guide. Kaare Manniche Ebert, biolog i Danmarks Sportsfiskerforbund, er begejstret for det nye tiltag:

– Bornholm viser, at øen er fremme i skoene med udarbejdelsen af en lystfiskerguide, som både i design og indhold er nytænkende. Den er et godt værktøj for lystfiskere, der besøger øen, og jeg tror den vil være med til at styrke den gode lystfiskeroplevelse.

Guiden sælges fra Bornholms Turistinformationer på hele øen, og fra grejbutikker samt udvalgte overnatningssteder. Den koster 20 kr.

Lystfiskerguiden kan også bestille på Destination Bornholms webshop.