Fin premiere i Kolindsund Kanalerne

Regnbueørred 55cm. premieredagen.jpg Andreas Mogensen har fristet en flot regnbueørred på 55 cm over evne. Foto: Lars H. Pedersen.

Mange lystfiskere fik fisk på krogen, da der atter blev åbnet for fiskeriet i Kolindsund Kanalerne.

En af de mere traditionsrige østjyske begivenheder er Grenå og Omegns Sportsfiskerforenings premierefiskeri i Kolindsund Kanalerne.

I år var der som sædvanligt mødt mange mennesker op, og allerede fra morgenstunden den 16. januar var der aktivitet langs brinkerne.

Lars H. Pedersen er formand for foreningen og fortæller her om en helt igennem godkendt premiere:

– Der var pænt med grønlændere og også flere i fin størrelse. Umiddelbart virker det som om, de større fisk er trukket lidt højere op i åen, mens mange af undermålerne er blevet fanget på de nederste stræk. De største grønlændere ligger lige over de 50 cm, og der er fanget en del mellem 43-46 cm.

– Overspringere er der ikke blevet landet, men der er kendskab til mindst to styk over 3 kg, som er blevet mistet på netrammen, så de er der. Enkelte regnbueørreder i 2-3 kilos klassen er det også blevet til.

– Nedgængere hører jo også tiden til, og der er taget flere, men ingen større, og stort set alle er genudsat. Der er også taget enkelte sene opgængere, som endnu ikke har gydt, og som har fået friheden igen. Men en helt igennem godkendt premiere, siger Lars H. Pedersen.

Muligheden for fiskeri efter grønlændere og overspringere fortsætter vinteren ud, og det er muligt at købe dagkort til foreningens fiskevand her. Ved sommertid starter sæsonen for alvor, når de første store havørreder vandrer op i vandløbet. Du kan følge med i fangsterne på foreningens hjemmeside her.

3 vindere til gule ærter.jpg De tre vindere ved den obligatoriske gule ærter-konkurrence på premieredagen.