Usædvanligt dobbelthug på kysten

RB 1.jpg Begge fluer sad godt begravet i svælget på fisken, da de fik den på land. Foto: Martin Harregaard

En regnbueørred var så glubsk, at den huggede på to fluer, da Martin Harregaard og Kim Peter Larsen fiskede på kysten på Sydsjælland.

Det lyder som en rigtig røverhistorie, for hvor tit oplever man, at den samme ørred hugger på først den ene fiskers flue, for derefter at hugge på makkerens flue, så de i fællesskab kan lande fisken, men hændelsen blev heldigvis dokumenteret, da Martin havde sit videokamera kørende under forløbet.

Den usædvanlige fangst fandt sted den 29. april i år på en kystplads på Sydsjælland. Kim fik hug af en regnbueørred, og mens han fightede den, trak den over mod Martin og huggede på hans flue også. Da de fik fisken på land, sad Martins flue, som den tog til sidst, dybest i svælget på den.

– Jeg tænker, at fisk som havørred og regnbuer, eller fisk der lever af fødeemner som hundestejler, krabber og andre stikkende fødeemner, ikke har nogen smerte i munden ved krogning. Hvorfor tænke… Hov der er mad, samtidig med man har en str. 4 krog plantet solidt i munden, skriver Martin på Fedtfinnernes blog.

Se Martins video af den usædvanlige fangst her: