Drømmekurset for den seriøse laksefisker

P8150031.JPG Instruktør Per Jørgensen er parat til af instruere nye kursusdeltagere i kunsten at fange en Gaula-laks.

Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskeinstruktører inviterer for 27. år i streg ambitiøse fluefiskere til det berømte ugekursus i fluefiskeri. Det foregår for 23. gang på det utroligt smukke og produktive Bonesvald ved norske Gaula. Kurset er den absolut korteste genvej til kunsten at fange laks på tohånds fluegrej.

Laksedrømme gennem 25 år

I 2017 kunne Danmarks Sportsfiskerforbunds årlige laksekursus i Norge fejre 25 års jubilæum. Læs den inspirerende jubilæumsartikel fra Sportsfiskeren 1, 2017.

Gaula-kurset foregår i uge 33, hvor der som regel er mange laks i elven, og det er som alle årene to af Danmarks Sportsfiskerforbunds veteran-instruktører, Per Jørgensen og Orla Bertram-Nielsen, der er garanter for instruktion i absolut topklasse. Tilsammen har de to herrer landet mere end 600 laks på flue. I 2018 blev der landet 9 laks på kurset trods vanskelige forhold – og den største 10,5 kg.

Toptuning af grej og teknik
Vanen tro er der fuldt fokus på daglig kasteinstruktion, produktive fiskemetoder med flyde- og synkeliner, toptuning af grejet med de stærkeste knuder og splejsninger, fluetyper og fluevalg, krogning, udtrætning og landing – krydret med lærerige fiskehistorier og muntre anekdoter – og så er der altid en fantastisk positiv stemning på kurset.

Mange velkendte profiler som Svend Saabye, Göran Andersson, Lee Wullf og Charles Ritz har gennem årene kastet deres liner over valdets lokkende pools.

Masser af fisketid
Bonesvaldet finder du 15 km opstrøms Støren med fem spændende pools adskilt af stride stryg. Kurset starter lørdag d. 10/8 kl. 12 og slutter lørdag d. 17/8 kl. 10.

Vi bor i et hyggeligt og rummeligt folkehus med tomandsværelser, og bespisningen plejer at være helt i top. Der er bekvem gåafstand til elven og masser af fisketid morgen og aften.

Der er plads til blot 8 deltagere på kurset i 2019. Prisen på 5.100 kr. dækker ophold, instruktion og fiskeri, men ikke norsk fisketegn, desinficering og grej samt transport til og fra Norge. Foruden de 23 kurser på Bonesvaldet har kurset været afholdt ved Etne og Bjerkreim i Norge samt i Hugh Falkus’ fodspor ved River Spey i Skotland.

Du vil modtage yderligere information om kurset efter tilmelding. Per Jørgensen kan om nødvendigt kontaktes på 30424619 og Orla Bertram-Nielsen på 20129338.

P8160041.JPG
På kurset lærer du at få det optimale ud af dine grejer, og der er tillige gode chancer for at fange en laks som ekstra bonus.