Ny havørred-PR og en enkelt regnbue på gratis guidet kysttur

IMG_E1639-kopi.JPG Kl. 8 mødte kursisterne til introduktion og morgenkaffe fra bålet. Foto: Lars Broberg.

Ni medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund benyttede muligheden for en gratis guidet kysttur på Vestsjælland. En af deltagerne præsterede en ny havørred-PR.

Den første lørdag i november havde fiskeinstruktørerne i Danmarks Sportsfiskerforbund inviteret til en gratis guidet kysttur på Vestsjælland kun for medlemmer. Ni medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund takkede ja. Turen blev gennemført i flot vejr på en absolut klassisk plads, nemlig Asnæs ved Kalundborg. Lars Broberg og Peter Stoltze var dagens guider.

Klokken 8 startede turen med en kort introduktion rundt om bålet, hvor kogekaffen simrede. Udover en introduktion til dagens program og den valgte plads var der også uddeling af poser til indsamling af plastikaffald under hashtagget #plasticinthebasket.

Herefter blev Kalundborg Fjord indtaget med både blink, bombarda og flue, og der gik ikke lang tid, før de første blanke undermålere havde været en tur inde at vende.

IMG_1634.JPG Allan Gotthelff fra Roskilde og Omegns Lystfiskerklub med sin nye havørred-PR. Foto: Lars Broberg.

Dagens bedste fisk
Ved frokosttid blev der tændt op i grillen, og mens pølser og brød blev behørigt tilberedt, ankom Allan Gotthelff fra Roskilde og Omegns Lystfiskerklub med dagens bedste fisk: En flot blank havørred på 55 cm. Fisken blev taget på flue og var ny PR for Allan.

Efter frokosten fortsatte fiskeriet for en kort stund, og klokken 14 kunne det samlede udbytte gøres op. Foruden Allans flotte fisk og en god håndfuld blanke undermålere havde Peter Stoltze taget én af de ”berømte” undslupne regnbueørreder på fluen. Fisken vejede i underkanten af to kg, og den gav anledning til en del snak om havbrug og deres negative indvirkning på Vestsjællands trængte havørredstammer og havmiljøet generelt.

Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskeinstruktører byder også i 2019 på en række gratis guidede kystture. De er meget populære og bliver hurtigt fuldtegnede, så hvis du vil have plads, så sørg for at tjekke kursusudbuddet her på Sportsfiskeren.dk jævnligt.

Se Lars Brobergs video fra dagens fiskeri:

DJI_0028-kopi.jpg
Kursusdeltagerne fik en introduktion til fiskepladsen Asnæs ved Kalundborg. Foto: Lars Broberg.