Norsk kærlighed til Møn

olemartin.jpg For Ole er fluefiskeriet en lidenskab og en livsstil, så det er kun fluestangen der kommer med til Møn.

Fire gange om året tager Ole Martin Gilbu den lange vej fra det sydlige Norge for at fiske havørred på Møn. Nu har han samlet sine indtryk i en superflot film, der kan ses på YouTube.

Ole Martin Gilbu bor i Kragerø på Sørlandet i Norge, og turen til Møn og hjem igen er på 1600 km. Alligevel har han taget turen fire gange om året, siden han første gang var på Møn i marts 2016. Nogle gange sammen med familien, men oftest sammen med gode fiskevenner.

– Naturen på Møn er helt enestående, og man finder ikke noget tilsvarende i Norge. Derfor er det værd at køre så langt, fastslår Ole og fortsætter: Den norske sydkyst byder også på fiskemuligheder efter havørred, og antallet af fisk er helt fint, men størrelsen ligger et stykke under det, vi har oplevet på Møn.

Ole har nu samlet sine indtryk fra turene til Møn i en flot 55 minutter lang film, som kan nydes nederst i artiklen. 

Respekt for de lokale fiskebestande
– Der er en længere tradition for at fiske havørred på kysten i Danmark og dermed en større viden, som vi har glæde af at kunne trække på, siger Ole og fastslår samtidig, at han har mødt stor hjælpsomhed og velvilje fra de danske lystfiskere, han har truffet på sine ture.

Ole og hans fiskevenner lægger vægt på, at de skal udvise respekt for de lokale fiskebestande, de fisker på. De spiser enkelte fisk under deres ophold, men sætter langt de fleste ud igen, og tanken om at fryse fisk ned og tage med hjem til Norge ligger dem meget fjern.

De er også meget positive omkring fisketegnet, som de gerne køber, da de dermed giver noget tilbage til forvaltningen af de danske fiskebestande.

– Vi tager heller ikke noget med hjemmefra, men lægger gerne pengene her i lokalsamfundet. Ikke kun fordi det er billigere, men også fordi vi er gæster og gerne vil vise respekt, understreget Ole.