Forny dit fiskeri i 2019

07d6c9c5-d6d6-4d9d-bc35-ff59e0d37c2d.jpg På kurset 'Styr på signalet' kan du lære at fange og tilberede den uønskede, men velsmagende signalkrebs.

Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskeinstruktører er klar med nye kurser til budgetvenlige medlemspriser. I 2019 kan du blandt andet forbedre dine teknikker som havørredfisker på weekendkurset ved Mariager Fjord eller lære at fiske og tilberede signalkrebs ved Varde Å.

Få hjælp til teknikkerne og ny inspiration til dit fiskeri på Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskekurser. I 2019 kan du blandt andet forbedre dit håndelag i fluebinding og enhånds fluekast eller deltage i signalkrebsekurset, hvor du lærer at fange og tilberede den uønskede, men velsmagende signalkrebs. Alle kurser udbydes til særlige priser for medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund.

Trout Camp for unge lystfiskere
I foråret 2019 afholder vi det traditionsrige kursus i ørredfiskeri for unge. Trout Camp 2019 finder sted på Vindebyøre Lejrskole på Tåsinge i weekenden 12.-14. april 2019. Det bliver en weekend fuld af kystfiskeri efter havørred, kammeratskab og god mad. Kursets instruktører vil gøre alt for, at hver enkelt deltager bliver en dygtigere kystfisker, mens der fiskes på nogle af Danmarks mest kendte kyststrækninger.

Havørredweekend ved Mariager Fjord
Den 26.-28. april 2019 kan du deltage i årets fedeste havørredkursus ved smukke Mariager Fjord. Weekendkurset byder på maksimalt fiskeri og minimum teori. Målet er, at DU fanger havørred denne weekend, så kurset foregår primært med krogen i fiskevandet. Kurset er både for spin- og fluefiskere.

4C08351-kopi.JPG
Trout Camp 2019 er et weekendkursus for unge lystfiskere med kystfiskeri for fuld skrue.

Styr på signalet
Signalkrebsen er en ikke-hjemmehørende art, der siden 1990’erne er dukket op i vandløb over det meste af landet. Den er en stor trussel mod vores hjemmehørende flodkrebs, som risikerer at blive fortrængt af signalkrebs og smittet med krebsepest. Men udover at være uønsket er signalkrebsen også utroligt velsmagende. Så du kan gøre en god gerning for både naturen og dig selv ved at fange og tilberede signalkrebs.

På kurset den 17. august 2019 lærer du, hvordan du fisker efter signalkrebsen med stang og brik. Du får gennemgået regler og teknikker ved denne særprægede fiskemetode, og du får mulighed for at lave dit eget fiskesæt, som du selvfølgelig får med hjem efter kurset. Efter fiskeriet i Varde Å er du med til at tilberede fangsten ved åen.

Du kan se alle aktuelle kurser i aktivitetskalenderen, og der er flere kurser under udvikling. I foråret 2019 vil der igen være mulighed for at deltage i flere gratis guidede ture for medlemmer. Hold øje med aktivitetskalenderen, for de gratis guidede ture bliver hurtigt fuldtegnede.

5a56184c-2b1b-4cb2-9814-1e36feb5ae74.jpg
Lær at binde tre effektive fluer til kysten på et af vinterens kurser i fluebinding.
1532ee7a-d839-4a99-846a-f619e69dfc8c.jpg
Få styr på den strategiske og tekniske tilgang til laksefiskeriet med spinnestang – med vejledning fra laksefiskerne Bo Teut Kloster og Ebbe Petersen.