Danmarks fedeste fiskeuddannelse for unge: Vil du med?

JLK 2017_Stefan Skovbo.jpg På juniorlederkurset bliver du bedre til at fange fisk, og der er garanti for fede oplevelser sammen med andre unge mellem 14 og 18 år. Foto: Stefan Skovbo.

Danmarks Sportsfiskerforbunds juniorlederkursus har gennem tiden udklækket mange lystfiskertalenter, og nu er det din tur. Deltag i Danmarks fedeste fiskeuddannelse for unge den 15.-20. oktober 2018.

Anne Holbæk

Anne Holbæk

Medlemsadministrator

PRAKTISK INFO:

Juniorlederkurset er for unge i alderen 14-18 år og foregår i uge 42. I år afholdes kurset den 15.-20. oktober på Aalestrup Naturefterskole.

Uddannelsen som juniorleder består af modulerne Fiske 1, 2 og 3. Man gennemfører 1 modul hvert år. Efter Fiske 3 kan man kalde sig færdiguddannet juniorleder.

SÅDAN BLIVER DU OPTAGET PÅ KURSET:


Tag en snak med din formand eller juniorleder i foreningen. Måske vil din forening dække deltagergebyret på 2.500 kr. Alternativt kan du deltage for egen regning.


Tilmeld dig via dette link senest den 14. september 2018:
http://www.sportsfiskeren.dk/tilmeldingjlk

Danmarks Sportsfiskerforbunds juniorlederkursus er for unge lystfiskere i alderen 14 til 18 år. Ligesom dig brænder kursets dygtige instruktører for lystfiskeri og alt, hvad det indebærer. Du lærer teorierne bag lystfiskeriet, som du får mulighed for at afprøve i praksis på fisketurene. Desuden bliver du trænet i at formidle om lystfiskeri, så du kan guide andre unge og deltage i juniorarbejdet hjemme i foreningen.

– Det faglige niveau er højt, og instruktørerne er virkelig gode til at formidle. De er meget engagerede. Det er megafedt, og det er jeg sikker på, jeg også selv vil være, hvis jeg en dag bliver instruktør, siger Thor Jensen, som har deltaget i juniorlederkurset tre gange og har gennemført modulerne Fiske 1, 2 og 3. Formålet med det hele har været, at han kunne undervise og blive juniorleder i klubben.

– Vi har lært, hvordan man formidler og får publikums opmærksomhed. Hvordan man skal stå, og hvilket toneleje man skal snakke i. På Fiske 3 var der meget om, hvordan man holder oplæg, siger Thor Jensen, der generelt har udviklet sig som lystfisker gennem de tre kursusforløb, han har deltaget i.

– Jeg har lært forskellige fiskemetoder, og det har blandt andet været rigtig fedt at lære om havørredens biologi. Jeg har mærket, at det har gjort mig til en bedre fisker.

Og så bliver man kammerater
På juniorlederkurset bliver du del af et større fællesskab med andre unge om verdens fedeste fritidsaktivitet. Måske får du venner for livet.

– Vi har et helt specielt sammenhold på juniorlederkurset, fordi vi bliver samlet om vores fælles interesse. Vi er der af egen fri vilje, og vi har altid noget at snakke om, fordi vi fisker. Efterhånden er det ikke kun fiskeri, man snakker om, og så bliver man kammerater, siger Thor Jensen.

– Hvis du er ung og du elsker at fiske, så tag for fanden afsted!

LÆS MERE OM KURSET HER