Lange arme og langer på over 20 kilo

2 kulmule6kg_.JPG Kulmule på 6 kilo fanget af Lars Røge.

Et hold havfiskere har været på deres livs dybhavsfisketur med torsk op til 12,5 kilo, brosmer op til 9,5 kilo, kulmuler op til 8,7 kilo, og rekordstore langer op til 23 kilo.

Fredag aften den 1. september stævnede 14 forventningsfulde havfiskere ud på en to-dagstur med skibet M/S Nemo fra Thyborøn. Efter at have sejlet hele natten ankom de til nogle skibsvrag på 175 m dybde.

Det kraftige grej blev gjort klar med bundtackle agnet med frisk fisk. Det blev startskuddet til et vanvittigt fiskeri på dybt vand. Holdet fangede torsk op til 12,5 kilo, brosmer op til 9,5 kilo, 50 langer over 10 kilo. Af disse var en stor del over 15 kilo med to pragtfisk på 21 og 23 kilo. Den danske rekord for lange er på 28,5 kilo og blev fanget af John Petersen på det gule rev i 1996.

1 lange23kg.jpg Lange på 23 kilo fanget af Jørgen Frost.

– Det var nogle meget mørbankede lystfiskere med lange arme, der gik i seng lørdag aften, især fordi fiskene var pumpet op fra dybt vand, forklarer en af de trætte havfiskere Lars Røge.

På hjemturen forsøgte skipper at finde nogle kulmuler på lavere vand. På trods af at fiskeriet har været svært på det seneste, så lykkedes det alligevel. Søndagen gav nemlig hele 15 muler op til 6 kilo.

– Det var en fornøjelse at fiske på kun 30 meter dybt vand efter gårsdagens hårde dybhavsfiskeri, forklarer en af deltagerne.

– En oplevelse man nok kun får én gang i livet, afslutter den erfarne havfisker Lars Røge sin beretning.