Farfars fødselsdag fejret

Asgers laks.JPG

Sjællandske Lasse Fjeldsted og hans to fiskeglade sønner rejste til Varde-kanten for at fejre farfars fødselsdag. Og hvad var mere oplagt end en laksetur til åen, når man endelig er i Vestjylland.

– Mine to drenge, Anton og Asger på 8 og 6 år, og jeg, var i weekenden d. 22.-23. september taget til Vestjylland for at fejre farfars fødselsdag.

– Vi har i familien talt meget om det forjættede laksefiskeri på hovedlandet, og begge drenge var overbeviste om, at de nu var store nok til at prøve kræfter med laksene for første gang, fortæller Lasse Fjeldsted.

– Som sagt så gjort - og eftermiddagen på farfars fødselsdag henlagde vi til et sted ved Varde Å, som farfar kender særdeles godt. Anton lagde ud i fin stil med spinnefiskeri, mens Asger valgte orm og flåd, som er lidt nemmere at håndtere. Efter at have gået ved åen i knap 10 minutter, hvor jeg havde instrueret Asger i, hvordan man får flåddet til at bevæge sig med strømmen trods gentagne bundhug, kigger jeg et øjeblik over mod en medfisker længere henne ad åen. I samme øjeblik hører jeg sus, og Asger konstaterer tørt at han har fisk på...

– En laks har tage ormen og giver Asger kamp til stregen, mens storebror Anton og farfar støder til for at se fighten. Trods en næsten lige kamp ender Asger med at få trukket laksen ind mod brinken, hvor jeg kan gaffe en flot hanfisk på 63 cm.

– Asger jublede og jeg var ved at revne af stolthed, mens storebror Anton var lidt misundelig over, at det ikke var ham, der havde fået laksen. Bedre blev det ikke, da Anton en time senere selv kroger en laks, som desværre mister krogholdet efter en kort fight. Da sank storebror sønderknust sammen ved åen. Men man skal rejse sig ved det træ man er faldet, så begge drenge vil snart være at finde ved åen igen, slutter Lasse Fjeldsted.