Lagan-laks til far og datter

ak2.jpg Anne Katrine fik en flot andenplads blandt 360 deltage ved konkurrencen på Laksens Dag.

I løbet af samme uge lykkedes det både Niels Corfitz og datteren Anne Katrine Corfitz at fange velvoksne laks i den sydsvenske elv Lagan.

ak1.jpg Anne Katrines laks på 8,5 kg huggede på en rød- og sølvfarvet rørflue.

Mandag den 10. september besøgte Niels Corfitz fra Birkerød elven Lagan i Sydsverige, og her lykkedes det ham at lande en laks på 7,9 kg. Den blev fanget på to-håndsfluestang og rørflue på fluefiskestrækningen PK Hall.

Den efterfølgende weekend var hele familien Corfitz tilbage på samme spot, og denne gang var det Anne Katrine på 14 år, der havde held med to-håndsstangen. Resultatet blev en laks på 8,5 kg, som indbragte Anne Katrine en andenplads i den konkurrence, der blev afviklet på Laksens Dag søndag den 16. september. Et flot resultat i betragtning af, at der var 360 deltagere. Andenpladsen indbragte Anne Katrine en stang, et hjul og et gavekort på 500 kr.

– Det var faktisk min far, der sagde, at jeg skulle strippe linen ind i små og hurtige træk, og jeg kastede ikke mere end fem gange, og så var den der, fortæller Anne Karine og fortsætter:

– Jeg var faktisk bare helt afslappet og gjorde bare, hvad jeg fik besked på, men vi troede lige, den var hoppet af en gang, da jeg havde for løs line, men den var der stadig. Jeg er bare så glad for, at det var lige den dag, jeg fangede den. Det havde jeg slet ikke regnet med.

Anne Katrine er trods sin unge alder ikke ukendt med at fange laks på flue og fiske med to-håndsstang. Hun har nemlig tidligere landet laks i Gaula i Norge. Se video af fangsten her

Mangel på vand
Niels Corfitz fortæller, at sommerens tørke har sat sit præg på fiskeriet i elven, hvor vandføringen er styret af kraftværket ved Laholm. Der mangler stadig meget vand i grundvandsmagasinerne i området, og kraftværket lukker kun vand gennem turbinerne i hverdagene. Ved konkurrencen om søndagen blev der dog åbnet for vandet i 4-5 timer, da det ellers ikke giver mening at fiske efter laksene.