Klubkaffen nydes med god samvittighed

OBK-krus.JPG Engangskrusene er nu bandlyst i Viborg Sportsfiskerforenings klubhus, og kaffen smager tilmed meget bedre, når den nydes af klubbens nye, farvestrålende porcelænskrus.

Engangskrus af plast er rent ressourcespild. Viborg Sportsfiskerforening har nu sørget for en bæredygtig løsning, som også kan inspirere i andre foreninger.

– På et af de seneste møder rejste vores medlem, Vang Boe, sig og meddelte, at fra nu var det slut med at bruge plastickrus til morgenkaffen. Det var simpelthen uacceptabelt i en grøn forening, så nu havde han skaffet porcelænskrus til alle. De var gratis, og de var forskellige allesammen, fortæller formand for Viborg Sportsfiskerforening (VSF), Jørgen Buch, med et glimt i øjet.

Hurtigt blev de fordelt efter medlemmernes smag for farver og inskriptioner, og så blev der med neglelak skrevet navn i bunden. Formanden ryddede derpå et par hylder i klubhuset for gammelt, ubrugeligt arkivmateriale, og et andet kreativt medlem, Anton, fabrikerede to bakker, der passer til hylderne.

– Så nu drikker vi kaffe med bedre samvittighed, slutter formanden.

Bliver du også inspireret til at gøre mere for miljøet i jeres forening? Så kan I f.eks. samle affald i naturen, når I alligevel er ude at fiske. Alle foreninger i Danmarks Sportsfiskerforbund har tidligere i år modtaget poser til indsamling af affald i forbindelse med kampagnen ’Sammen om et hav uden affald’.