”Jeg troede, nettet havde hægtet sig fast i noget tungt”

DSCF2921.jpg Efter sommerens usædvanlige tørke havde Daniel Brodersen ikke forventet en fangst af denne kaliber.

At Daniel Brodersen ikke blot er mere end skrap til at binde fluer, men også til at overliste store havørreder, er vist velkendt for de fleste. Og nu har han sandelig igen kunnet triumfere med en eventyrlig fangst i smukke Kolding Å.

Daniel fortæller her selv om sin store oplevelse:

– Efter en håndfuld næsten resultatløse ture i starten af juli måned kunne jeg tiltrængt starte ferien i uge 30 med endnu et besøg ved Kolding å. Sæsonen 2018 vil blive husket for den ekstreme varme og tørke. Aldrig har jeg set den lille å og dal så forpint, hvilket satte sit præg på fiskeriet og fiskenes adfærd. Varmen har presset mange småfisk op på grund af de høje temperaturer i fjorden, og det lave, klare vand har gjort ørrederne forsigtige og sky.

Forventningerne var skruet helt ned, så det var en stor overraskelse, da jeg efter kort tid havde en stor fisk til fluen, som desværre stod af. Lidt nedslået oven på den oplevelse og en god lang pause genoptog jeg fiskeriet og bevægede mig mod et stræk med udhængende træer, hvor jeg det forgangne år havde gode oplevelser. På en af pladserne kom jeg i tanke om, at jeg på den sidste tur i dagslys havde betragtet standpladsen. Det var tydeligt, at pladsen over vinteren havde forandret sig, og at det oplagte ståsted var rykket et par meter længere opstrøms.

Efter at have kastet vanen tro, lagde jeg et kort kast tværs over åen lidt højere oppe og hentede fluen hjem med nymfegreb. Pludselig mærkede jeg en lille modstand, jeg hverken så eller hørte noget trods kort kast og overfladeflue. Jeg stoppede indtagningen og mærkede en fisk forsigtigt trække, så jeg fulgte efter med stangen et par sekunder og satte krogen.

En god fisk skvulpede i overfladen og gik efterfølgende til bunden. Den var fin, og jeg tænkte med det samme, at det var en fin revanchefisk, som – hvis jeg var heldig – kunne klemme sig op på måske 3 kilo. Den kørte lidt mærkeligt, syntes jeg, og der var godt med spænd på klingen, men jeg følte at have styr på den og tændte ikke for pandelampen. Fisken blev stående, og i tilfælde af at den ville nedstrøms, gik jeg over et lille tilløb, som potentielt kunne volde problemer. Da fisken så trak nedad, pressede jeg den, så den vendte og stillede sig på sin plads igen. Kort efter stod den ved min bred, og jeg kunne lige akkurat ane den i den lyse nat. Jeg foldede nettet ud, og få sekunder efter vendte fisken og kom, så jeg kunne få den i nettet.

Forløst og med gummiarm begav jeg mig op til bilen, hvor jeg på vægten endnu en gang fik mig en overraskelse over, hvor stor fisken faktisk var – nemlig 7,4 kg fordelt på 83 cm.
Daniel Brodersen.

Da jeg vil løfte fisken op på brinken, troede jeg, nettet havde hægtet sig fast i noget tungt. Jeg stak hånden ned for at prøve at befri det. Da gik det op for mig, at nettet ikke hang fast, men at fisken var betydeligt større end først antaget! Jeg fik den trukket op i græsset – og hvilken fisk: Jeg kunne næsten ikke fatte det! Den lille trekrog sad solidt i undermunden på en imponerende hanfisk, som faktisk ikke bekendte kulør, før jeg fik tændt pandelampen og lyste på den i græsset.

Forløst og med gummiarm begav jeg mig op til bilen, hvor jeg på vægten endnu en gang fik mig en overraskelse over, hvor stor fisken faktisk var – nemlig 7,4 kg fordelt på 83 cm. Det havde jeg alligevel ikke gjort mig forhåbninger om under de forhold ved åen!, fortæller Daniel Brodersen i sin fangstberetning på Kolding Sportsfiskerforenings hjemmeside.

Stor ørred til Yves Hald
Udover Daniel Brodersen lykkedes det også for et andet medlem i Kolding Sportsfiskerforening at narre en stor havørred i det lave vand. Den 26. august fangede Yves Hald nemlig en havørred på 77 cm og 4,8 kg, ligeledes på flue. Fisken kan ses på Koldings Sportsfiskerforenings hjemmeside.