Lillebælts stærke strømørreder

Havørred_lillebælt.jpg Havørred på 61 cm fanget søndag den 12. august på en gennemløber.

Fra maj og hen over sommeren – bortset fra de allervarmeste uger sidst i juli – besøgte nogle venner og jeg flere gange kysten syd for Kolding Fjord ved Lillebælt. Bortset fra et par enkelte dage næsten uden strøm kom der hver gang mellem to til fire havørreder samt enkelte makreller på land - og det vel at mærke midt på eftermiddagen i fint vejr.

Også langs andre strækninger i det dybe og strømrige farvand blev der fanget flotte fisk af andre i løbet af sommeren, blev der berettet om på sociale medier. Havørrederne og makrellerne har især smovset i sommerens mange tobis, men alligevel har der været langt mellem andre sportsfiskere i sommervarmen.

Med de nu herskende vejrforhold vil fiskeriet næppe blive ringere, men både ørreder, makrel og hornfisk hugger ivrigst, når strømmen skærer tæt ind under land – hvilket varierer fra plads til plads alt efter, om tidevandet løber mod nord eller syd i Lillebælt, hvor farvandet er smallest mellem Strib og Føns Hoved på den fynske side og mellem Fredericia og ned til Stenderup Hage på den jyske side.

makrel 064.JPG
En fin makrel krydrede fiskeriet mellem to havørreder.
seatrout 1032 Holger Bente.jpg
Tysk fluefisker i clinch med blankfisk, der huggede få meter fra land.