Kulmule-rekord på 13 kilo

Kulmule på 13 kilo til Jesper Johannesen fra .jpg Jesper Johannesen med sit uofficielle danmarksrekord i kulmule.

En aflyst dybhavsfisketur til Skagerrak blev vekslet til en fisketur efter kulmuler ved Thyborøn. Turen bød på flere store kulmuler. En af dem var så stor, at den nu venter på at blive godkendt som ny Danmarksrekord.

Da Jesper Johannesen den 21. august kylede sin makrel ud i Nordsøen 20 sømil fra Thyborøn, var det i håb om at fange en kulmule. Det lykkedes også, og en nervepirrende kamp med en stærk fisk i dybet tog sin begyndelse. På trods af en timelang kamp på let grej (line 6,8 kg) og et næsten tømt fiskehjul lykkedes det alligevel Jesper fra Sjælland at lande en formentlig ny dansk kulmule-rekord. For kulmulen målte imponerende 113 cm og vejede 13 kg. Den nuværende rekord er en kulmule på 11,8 kg, fanget i maj 2016 af Leif Darth Harbo.

Det var et tilfælde, at Jesper endte ud for Thyborøn. Den oprindelige plan var dybhavsfiskeri i Skagerrak, men blev ændret til en fisketur i Nordsøen på grund af vejret. Skipper om bord på MS Bodil fandt en anden løsning for de ti mand, som havde regnet med fiskeri på 400 meters dybde. De sejlede i stedet tre timer ud fra Thyborøn for at fange kulmuler på 30 meters dybde. De fangede cirka 50 kulmuler og flere rigtig store af slagsen, selvom det var slutningen på sæsonen. Det blev blandt andet til en på 10,6 kg og flere på over 8 kilo forklarer Jesper. Fisketuren var arrangeret af Waterman fiskerejser, og der er allerede nu planlagt et nyt fiskeeventyr efter rekordfisk.

Jesper Johannesen har tilmeldt kulmulen til den danske rekordliste og anmeldelsen er under behandling. Næste møde i rekordudvalget er i november. Indtil da er fangsten uofficiel Danmarksrekord for kulmule.

Ved tilmelding af en fisk er det vigtigt, at fangsten bliver tilmeldt hurtigt, og at der er vidner og fotodokumentation. Det kan også være nødvendigt, at udvalget kontroller og godkender vægten. Ud over at det er den største kulmule fanget med en fiskestang, er den samtidig den tungeste fanget på en line med brudstyrke på kun 6,8 kilo.

Læs mere om fiskerekorderne her