Gaula-laks efter syv minutters fiskeri

P1080453.JPG Henriette Devantier Christensen skulle kun bruge syv minutter på at få sin første norske laks på krogen.

Andreas Lyngø fik lokket sin kæreste med på lakseeventyr til Gaula. En turen, der bød på hårdt vejr, perfekt vandføring og ikke mindst store, blanke laks.

Da Gaula elven løb med den helt rigtige vandføring i starten af sæsonen, og chancen bød sig for noget attraktivt fiskeri, rykkede Andreas Lyngø hurtigt, hvormed han fik booket fiskevandet og færgen samt lokket sin kæreste, Henriette Devantier Christensen, med på den lange tur op igennem det Norge, så hun kunne prøve kræfter med sin første norske atlanterhavslaks.

Hård tur mod lakseland
Inden turen kunne komme i gang, skulle Andreas lige forsvare sit speciale, men da det var overstået, begav de sig afsted med håbet om, at den færdiggjorte uddannelse kunne fejres med en stor laks.

Temperaturen var høj i det danske på afrejsedagen, så afsted det gik i sandaler, shorts og sommerkjole, og de tunge vinterjakker blev pakket helt nederst i bilen. Færgen afgik klokken 22:15, hvorefter der blev kørt igennem for at nå op til de store trækkende laks, som Gaula er så kendt for. Første pit-stop blev klokken 06:00 i det norske. At åbne døren på rastepladsen var som at træde ind i et kølerum. Den danske sommer var nu langt væk, da termometeret i bilen dikterede, at der kun var 2 grader i det norske fjeld. De delte en sovepose, alt imens morgenmaden blev slugt i store bidder og skyllet ned med energidrikke.

Humøret blev ikke bedre af, at himlen åbnede sig 200 km før Gaula med vild snestorm og temperaturer omkring frysepunktet.

Kæmpe forløsning
Efter en lang og hård køretur blev der tændt op i pejsen, grejet blev desinficeret og et par myslibarer blev slugt – så kunne fiskeriet endeligt begynde.

Henriette bandt en gul 16 g FCspinner på med et #5 blad og begyndte at fiske poolen af i raskt tempo. Andreas nåede kun lige at tage sine første to kast, før han måtte smide sin stang og komme sin kæreste til undsætning. Det tog ikke mere end 7 minutter for Henriette at få en stærk blanklaks til at inhalere hendes gule spinner.

Afsted det gik over stok og sten med grumme, dybe udløb, hovedryst i dybet og aggressive spring ned ad elven. En laks, der ikke ville give op uden kamp! Henriette klarede dog fighten i stiv arm og glædesråb kunne høres helt til Trondheim, da Andreas fik håndlandet hendes første Gaula laks på hele 95 cm og 8,2 kg.

Det blev ikke til mere end de 7 minutters fiskeri den dag, da de begge var mætte af indtryk og helt flade ovenpå en så intens oplevelse.

Dreas 99cm.jpg
Andreas gjorde kæresten kunsten efter og fangede en Gaula-laks på ikke mindre end 99 cm. Den fik friheden efter et hurtigt billede.

Dagen efter blev turen dog imidlertid endnu vildere, da Andreas også blev belønnet med en rigtig flot Gaula laks på hele 99 cm, der blev genudsat efter et par hurtige fotos, nu hvor fruen havde sørget for fisk til frokostbordet det næste lange stykke tid.

En helt uforglemmelig oplevelse, der måske kan give inspiration til andre kærestepar eller kvindelige lystfiskere, som gerne vil prøve lystfiskeriet af.