Vertikalt laksehug ved Storå

laks_storå_vertikal1.jpg En storsmilende Carsten Kappel slapper af efter sin stressende oplevelse med vertikalt hug og en lidt for spændende håndlanding af sin første danske laks. Foto: Rasmus Pabst Ottesen.

På sin første tur til Storå lykkedes det Carsten Bøgh at lande sin første danske vildlaks efter et helt ekstraordinært hug og en højdramatisk fight, hvor fisken i første omgang stak af med gaffen.

I begyndelsen af juli ville Carsten Kappel Bøgh fra Randers en tur til Storå.

– Som dreng fra Bjerringbro har jeg tidligere fanget laks i Gudenå – men af den udsatte slags, fortæller han og fortsætter:

– Drog mod vest fra morgenen og samlede min makker, Rasmus Post Ottesen, op i Viborg. Forventningsfulde nåede vi frem til zone 2 ved Storå, og det var i hvert fald noget helt andet end Gudenåen. Selvom åen havde sommervandstand, havde vandet en fin farvetone set fra en fiskers synspunkt.

– Først afprøvede vi med switch fluegrej og vi måtte slippe et par fluer til træer m.v. Efter frokost prøvede vi med spinner. Jeg satte en Myran Toni, den med rødt hackle på trekrogen.

– Et stykke oppe af åen gjorde jeg plads til et par kast mellem nogle høje siv: To kast og så ville jeg lige tjekke dybden - for der så dybt ud, forklarer Carsten.

– Spinneren dalede vertikalt fra stangtoppen og da den ramte bunden, rullede jeg ind, så topøjet var lige i vandoverfladen – jeg nåede lige at løfte stangen lidt og mærkede et par nøk. Aborre var min første tanke, men da hjulet så begyndte at hvine og en blankfisk kom op i overfladen, råbte jeg forbløffet til Rasmus: ”Det en laks! Det en laks!!".

– Efter en dramatisk fight på et trangt spot, hvor jeg desuden måtte balancere på et mudderplateau, gaffede jeg laksen, men den stak af med gaffen. Så jeg måtte nu håndlande fisken og det endte lykkeligt med både laks og gaf på land – samt en våd skjorte, men hvad gør det når min første danske vildlaks var en realitet, nemlig en fin hunlaks på 86 cm og lige over seks kilo, slutter den glade fanger.