Storfanger løfter lakserekord med fire kg

IMG_0434.JPG laks 2018.JPG Per Grunerts nye lakserekord var en smuk, blank hanlaks i ypperlig kondition.

I mange år var bygningsrådgiver Per Grunerts rekordlaks fanget på et af sportsfiskerforbundets fluekurser ved Gaula, hvor han deltog – og den flotte fisk på 11 kg var samtidig kursusrekord i en årrække. Men nu har Per Grunert slået til igen med en betydeligt større laks fra Namsen.

Sidst i juni fangede bygningsrådgiver Per Grunert fra Hørsholm en laks på 15 kilo i Music Boxen på Grande Gårds vald i Namsen. Hølen er opkaldt efter musikken fra hjulets knarre under drabelige fighter, fortæller Per Grunerts fiskekammerat, Lars Remtoft, som i øvrigt er tidligere instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.
 
Per Grunert har flere gange deltaget på forbundets fluefiskekurser på Bones-valdet i norske Gaula, hvor han i mange år var indehaver af kursets lakserekord på 11 kg. 

– Den nyfangede fisk fra Namsen blev fanget ved harling fra båd, og der skulle en wobler og en dygtig norsk roer ved navn Knut til at slå hans tidligere rekord, oplyser Lars Remtoft.
 
Så Per Grunerts personlige lakserekord fik således et lift på hele fire kilo, og fisken var desuden Knuts største som roer på Namsen.

– Fighten tog 20 minutter – heraf de første 10 minutter i båden – inden laksen var under så meget kontrol, at resten af fighten kunne foregå på land, slutter Lars Remtoft.
 
Tillykke fra Gaula-instruktørerne
Undertegnede lokalredaktør var i sin tid instruktør på Gaula-kurset sammen med Per Jørgensen og mindes naturligvis tydeligt Per Grunerts flotte fluelaks, som i øvrigt kun er slået én gang siden af Lars Gaml fra Viborg med en laks på 12 kilo. – Per, dine to gamle instruktører ønsker stort til lykke!

IMG_0431.JPG laks 2018.JPG
Storfangerens tidligere rekord var en laks på 11 kg fanget på et kursus i Gaula med Danmarks Sportsfiskerforbund.