Stærk regnbue fightet i måneskin

martin4.jpg Regnbuen og de andre fisk blev fanget på fluegrej, og det var Martins foretrukne Kombardo-flue, der sad for enden af forfanget.

Månen lyste ned over den sydsjællandske kyst, da Martin Harregaard var på nattur. Fisk var der også, og den ene viste sig at være en stærk regnbueørred, der havde svømmet frit i havet i lang tid.

Martin Harregaard har fisket ved den sydsjællandske kyst ved enhver mulig lejlighed den sidste måned. Mange af turene om natten eller meget tidligt om morgenen, og resultatet har været rigtig fint med 63 havørreder oppe til afkrogning.

Torsdag den 28. juni var ingen undtagelse, og i smukt måneskin var Martin tidligt på færde. Allerede i andet kast var der bud efter fluen, og efter en god fight kunne han lande en ørred, som ved nærmere eftersyn viste sig at være en regnbue.

– Den var afsindigt stærk, tog nogle fine, ikke lange, men kraftige udløb, nogle flotte spring. Det var en fisk, der gik i armene, fortæller Martin.

Han optog fighten med regnbueørreden på video. Tjek den her.

Regnbue på langfart
Regnbueørred er ikke en naturligt hjemmehørende art i Danmark, så Martins regnbue var sandsynligvis en undsluppen fisk fra fiskeopdræt. Fisken havde svømmet frit rundt i havet så lang tid, at den næsten var blank, og finnerne var så hele, at steelhead nok var en passende betegnelse.

Senere på turen fik Martin en anden regnbue, der stadig havde karakter af burfisk. Turen gav også tre havørreder omkring mindstemålet, som stadig svømmer derude.

Martin er en del af Fedtfinnerne.dk og kan følges på Facebook her.